Jaimie van Sikkelerus van MPM Routz Racing scoort belangrijke punten in Thruxton

 In Geen onderdeel van een categorie

Jaimie van Sikkelerus van het MPM Routz Racing team heeft in het Brits Kampioenschap in Thruxton twee top tien plaatsen weten te behalen. Het circuit van Thruxton is het snelste circuit in Engeland en tevens nieuw voor Jaimie. De eerste vrije training werd in natte omstandigheden verreden en hierin voelde Jaimie zich sterk. Het circuit was snel maar hij had veel grip. De tweede training verliep iets minder maar was nog steeds goed te noemen. Jaimie sloot de sessie af als twaalfde maar had hiermee iets minder progressie geboekt ten opzichte van de eerste sessie aangezien hij deze als zevende af had gesloten.

In de kwalificatie op zaterdag zat alles dicht bij elkaar en tevens werd deze voor het eerst op een droge baan verreden. Jaimie ging voor een plaats in de top tien maar ondanks verwoede pogingen kwam hij niet verder dan een dertiende tijd. In de middag stond de eerste race op het programma. Na een goede start had Jaimie mooie gevechten en wist als tiende over de finish te komen.

In de warm up op zondagochtend ging Jaimie gelijk met een groep snelle rijders mee en had zelfs even de leiding met de snelste ronde. Het was mooi om te zien dat hij bij de kopgroep bleef en zich hierin vast beet. Hij sloot de sessie af als vijfde, een kleine 0,18 seconde langzamer dan de tweede plaats. Dit gaf hem vertrouwen voor in de tweede manche.

Vijftien minuten voor de start van de wedstrijd kwam de regen met bakken uit de lucht. Hierdoor moest de motor snel omgebouwd worden naar de afstelling voor in de regen met andere wielen en regenbanden. Op het klets natte circuit kwam Jaimie goed weg maar in het gedrang werd hij buiten de baan geduwd waardoor hij in de achterhoede verder moest. Gedurende de wedstrijd kwam hij aan op een zestiende plaats van de supersport klasse. Hij herpakte zich en versnelde in iedere ronde. De kopgroep was te ver weg maar na een sterk gereden inhaalrace kwam hij na vijftien ronden op een achtste plaats over de finish. Hiermee scoorde hij belangrijke punten voor het kampioenschap. 

Over twee weken staat de volgende wedstrijd voor Jaimie op het programma in Donington Park. Jaimie wil al zijn sponsors en teamleden bedanken voor de steun die hij ontvangt!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search