Jaimie van Sikkelerus scoort top tien plaats op Brands Hatch

 In Geen onderdeel van een categorie

Jaimie van Sikkelerus van het MPM Route Racing team heeft op het circuit van Brands Hatch een top tien plaats weten te behalen. Het circuit van Brands Hatch was nieuw voor Jaimie. Het leek wel een achtbaan in een pretpark. Omhoog, omlaag, gladde stukken en snelle bochten. De Akersloter moest in de eerste training op vrijdag wel heel erg wennen en de motor moest goed afgesteld worden op dit mooie maar zeer moeilijke circuit. De training verliep goed en ook de tweede vrije training ging vlot.

Op zaterdag werd gelijk de kwalificatie verreden en deze was hard. Jaimie zette verschillende keren aan en kwam uit op een veertiende tijd in zijn klasse. Omdat iedereen in zijn klasse al veel op dit circuit had gereden, was dit een prima prestatie van Jaimie. 

Vanwege een ongeval in de superbike klasse en omdat er in de klasse van Jaimie een motorblok plofte lag er veel olie op de baan werd de eerste manche op zaterdag afgelast. 

Op zondagochtend begon de warm up met regen en dat was prima voor Jaimie. Nu zette hij een veelbelovende negende tijd op de klok. De eerste manche ging van start op een opdrogende baan en dit maakte de bandenkeuze heel moeilijk. Jaimie koos voor regenbanden en achteraf was dit de verkeerde keuze. Hij had het moeilijk en kon het vertrouwen niet vinden op de baan waardoor hij niet verder kwam dan een veertiende plaats. 

Aan het einde van de dag stond de tweede manche op het programma. Omdat de tijd van Jaimie in de eerste manche niet goed was, mocht hij ditmaal pas vanaf de zesentwintigste plaats starten. Hij pakte een goede start en wist binnen een aantal ronden op te klimmen naar een veertiende plaats en dit was in zijn eigen klasse een elfde positie. Toen begon het hard te regenen waardoor code rood kwam. Iedereen kreeg de tijd om de banden te wisselen waarna er een herstart volgde. 

Bij de herstart kwam Jaimie goed weg en reed naar voren toe. Zijn tijden waren goed en uiteindelijk finishte hij op een mooie tiende plaats in zijn klasse waardoor hij het weekend met een goed gevoel af kon sluiten. Het team blijft nu in Engeland waar aankomend weekend de volgende wedstrijd op het programma staat op het circuit van Thruxton.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search