Dubbel winst voor van Sikkelerus van MPM Routz racing tijdens zinderende strijd voor het internationaal Nederlands kampioenschap 

 In International Dutch Championship 2021

Jaimie van Sikkelerus reed dit weekend een wedstrijd voor het open Nederlands kampioenschap in Assen. Op vrijdag stonden de trainingen en de kwalificatie op het programma, gevolgd door een training en de eerste manche op zaterdag en op zondag werden er een warm up en de tweede manche verreden.

In de kwalificatie slaagde Jaimie erin om zijn Yamaha op pole position te zetten voor Glenn van Straalen en de leider in het Duits Kampioenschap, Hobelsberger en Marc Bucher. Deze vier rijders waren zeer aan elkaar gewaagd en de start van de eerste manche was dan ook spannend. Jaimie kwam goed weg en wist gelijk de leiding in handen te nemen voor van Straalen. Vier ronden lang wist Van Sikkelerus de aanvallen van Van Straalen af te houden maar werd toen gepasseerd. Samen reden ze zo sterk dat ze de derde man al snel op vijftien seconden hadden gereden. Het bleef stuivertje wisselen en ze gaven elkaar geen duimbreedte toe. Met nog twee ronden te gaan zette Jaimie de aanval in en wist de koppositie terug in handen te nemen. Jaimie hield het tempo strak en gaf de eerste plaats niet meer uit handen en won de eerste manche! Achter Van Sikkelerus en Van Straalen kwam Buchner op 21 seconden als derde over de finish.

In de tweede manche op zondag wist Jaimie opnieuw kopstart te pakken maar in de vierde bocht ging hij te wijd waardoor Van Straalen en Hobelsberger erlangs kwamen en Jaimie terug viel naar een derde plaats. Er ontstond een spannend gevecht en het drietal denderde over de baan. Met toptijden die in het wereldkampioenschap niet zouden misstaan bleven ze dicht bij elkaar. In iedere ronde vond er wel een inhaalpoging plaats en Jaimie zat verschillende keren op een tweede plaats. Glenn was ondertussen een seconde weggereden maar Jaimie en Hobelsberger versnelden en kwamen terug tot in het wiel van Van Straalen. Met nog twee ronden te gaan zaten ze binnen een halve seconde van elkaar en vlogen de achterblijvers voorbij. Dit zorgde soms voor risicovolle situaties omdat ze alle drie dichtbij de overwinning zaten. Wiel aan wiel gingen ze de laatste ronde in en dit bleef zo tot aan de laatste bocht. Met z’n drieën en met achterblijvers doken ze de bocht in. Van Straalen remde te laat en kon moeilijk insturen door een achterblijver waardoor hij wijd ging. Ook Hobelsberger remde te laat en moest de laatste chicane afsnijden om een valpartij te voorkomen. Jaimie hield het hoofd koel en wist ook de tweede manche winnend af te sluiten en pakte het maximale aantal punten in Assen. 

Door deze goede resultaten heeft van Sikkelerus nu een grote voorsprong in de strijd om de Nederlandse titel. Jaimie bedankt Glenn van Straalen en Hobelsberger voor de fantastische race battles. Dit was echt een spannende wedstrijd die ze alle drie hadden kunnen winnen. 

Jaimie gaat op woensdag met MPM Routz racing voor 13 dagen naar Engeland om daar twee wedstrijden achter elkaar te rijden voor het British Supersport kampioenschap BSB.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search