Jaimie van Sikkelerus in de top tien in British Supersport Kampioenschap in Knockhill

 In BRITISH SUPERSPORT CHAMPIONSHIP

Jaimie van Sikkelerus van het MPM Routz team heeft in de tweede wedstrijd om het British Supersport Kampioenschap in Knockhill twee top tien plaatsen neer weten te zetten. Voor van Sikkelerus is dit een mooie opsteker voor de rest van het seizoen!

Na zijn succesvolle overwinning in het Nederlands Kampioenschap op de Nurburgring, kwam Jaimie het afgelopen weekend aan de start in de tweede wedstrijd van het sterke British Supersport Kampioenschap in het Schotse Knockhill. Dit was een nieuw circuit voor Jaimie en daardoor had hij zich in de eerste vrije training op zaterdag het doel gesteld om de baan te leren kennen en de juiste afstelling van de motor te vinden. Dit ging hem goed af waardoor hij later op de dag een nette dertiende tijd neer kon zetten in de kwalificatie. Omdat de klasse van Jaimie  samen reed met de Moto2 klasse mocht hij in de eerste manche vanaf de twintigste plaats starten.

Ondanks dat zijn start niet helemaal lekker verliep in de eerste manche verloor hij slechts 1 plaats. In de eerste paar ronden was het erg druk om Jaimie heen en er werd flink gestreden. Omdat Jaimie nog niet lekker in zijn ritme zat moest hij erg wennen aan de snelle rijders en de gevechten die aan de gang waren. In het midden van de wedstrijd begon Jaimie goede en constante tijden op de klok te zetten, wat zeer belangrijk is. Hij kwam aardig snel naar voren en slaagde erin om verschillende concurrenten in te halen. Hij was een stuk sneller dan de groep voor hem maar helaas was de wedstrijd niet lang genoeg om het maximale eruit te halen waardoor hij op een tiende plaats van de Supersport 600 klasse over de finish kwam. Jaimie was tevreden over zijn rijden maar wist dat er meer in zat!

De tweede manche over 26 ronden stond op zondag op het programma! De start verliep opnieuw niet helemaal goed maar omdat hij aan de binnenkant stond kon hij in de eerste bocht door duwen. De tweede manche verliep opnieuw een beetje hetzelfde als in de eerste manche maar Jaimie bleef rustig en begon steeds beter in zijn ritme te komen. Zijn tijden werden steeds scherper en waar de concurrentie hun tijden tegen het einde van de wedstrijd stabiliseerden, ging Jaimie steeds harder rijden. Hij wist nog verschillende rijders te passeren en reed in de laatste drie ronden nog een persoonlijk record waarmee hij sneller was dan de top vijf. Hij eindigde opnieuw op een mooie tiende plaats en hier was hij tevreden mee omdat we niet moeten vergeten dat hij in een jaar tijd zeven keer aan zijn been is geopereerd en dat hij anderhalf jaar niet op een motor heeft gezeten. Dit was een mooie prestatie en er zit progressie in, wat super positief is. 

Volgend weekend zal Jaimie starten in de volgende wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap op Assen. Hij voert dit kampioenschap momenteel aan en zal er alles aan doen om ook hier goed te scoren. Alle sponsors bedankt en vooral het team, dat super werk geleverd heeft en hem een goede afstelling heeft gegeven.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search