Jaimie van Sikkelerus scoort eerste punten in het BSB Suporsport Kampioenschap

 In BRITISH SUPERSPORT CHAMPIONSHIP

Jaimie van Sikkelerus van het MPM Routz Racing team heeft zijn eerste belangrijke wedstrijd van dit seizoen achter de rug. Jaimie kwam aan de start op het circuit van Oulton Park in Engeland en dit is meteen de moeilijkste baan van dit sterke kampioenschap!

De klasse van Jaimie reed samen met de Moto GP2 klasse en hadden een gezamenlijke kwalificatie. Jaimie ging er in de tijdtraining goed voor zitten en probeerde alles uit zichzelf en uit de machine te halen. Dit resulteerde in een twintigste tijd waarmee hij in zijn eigen klasse uitkwam op een dertiende tijd!

In de eerste manche op zaterdag startte Jaimie vanaf een twintigste plaats maar omdat Jaimie erg gespannen was, kwam hij niet lekker weg bij de start. Toen Jaimie in zijn ritme kwam, gingen de tijden omlaag en vocht hij mooie duels uit, wat het racen mooi maakt. Na een sterk gereden wedstrijd eindigde Jaimie op een twaalfde plaats in de BSB Supersport klasse en pakte hiermee zijn eerste punten.

Op zondag werd de tweede manche verreden over 15 ronden. Vanaf een 22ste plaats pakte Jaimie dit keer een veel betere start. In deze manche had hij een nog beter ritme in handen en begon in te halen. Ook werd hij zelf ingehaald maar Jaimie liet het daar niet bij zitten en vocht terug. Met nog vier ronden te gaan reed Jaimie zijn persoonlijk snelste ronde van het weekend en ging het gevecht aan om de elfde en twaalfde plaats. Helaas ging het toen mis voor de Akersloter want bij het terugschakelen voor een bocht schoot zijn motor tussen de versnellingen in waardoor hij vrijliep en Jaimie rechtdoor de grindbak in schoot. Vlak voor de muur moest hij de motor plat gooien en kwam ten val. Gelukkig was er bijna geen schade en had Jaimie zelfs niets. Hij ging dus strijdend ten onder maar kon wel met zijn eerste punten huiswaarts keren. 

Over twee weken staat de volgende wedstrijd van dit  sterke BSB kampioenschap op het programma in Knockhill.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search