Dubbele overwinning voor Jaimie van Sikkelerus in het Nederlands Kampioenschap in Oschersleben

 In International Dutch Championship 2021

Jaimie van Sikkelerus van het MPM Routz Racing team heeft beide wedstrijden om het Nederlands Kampioenschap in Oschersleben weten te winnen.

Op vrijdag stond de eerste vrije training op het programma, welke verreden werd in 37 graden. Ondanks dat het een prachtig circuit was, kon Jaimie maar moeilijk in zijn ritme komen en daar was hij teleurgesteld over. Na een half uur was het euvel gevonden en gelukkig lag het niet aan Jaimie. Aan het einde van de dag stond er nog een sessie op het programma en hierin ging het allemaal beter. Jaimie wist een scherpe tijd op de klok te zetten waarmee hij de pole position veroverde.

Op zaterdagochtend stond eerst de warm up op het programma, gevolgd door de race. Jaimie had meer dan een jaar niet geracet en daardoor vond hij de start dan ook wat spannend. Ondanks dit reed Jaimie de hele wedstrijd aan de leiding en wist in de hete omstandigheden het hoofd koel te houden en kwam als winnaar over de finish.

Op zondag stond er opnieuw een wedstrijd op het programma. Helaas duurde de warm up slechts 1 ronde omdat er drie valpartijen van andere rijders plaats vonden. Hierdoor werd code rood gegeven waardoor er verder niet meer getraind is. 

Gemotiveerd begon Jaimie aan de voorbereiding op de wedstrijd. Even voor 12 uur gingen de startlichten uit en wist Jaimie kopstart te pakken. Tijdens de eerste ronde wist hij gelijk een redelijke voorsprong op te bouwen en deze wist hij gedurende de wedstrijd uit te bouwen naar elf seconden. Geconcentreerd reed hij de wedstrijd uit en wist opnieuw met grote voorsprong als winnaar over de finish te komen.

Jaimie is blij met zijn optreden in Oschersleben. Hij weet dat hij het oude ritme en niveau nog niet helemaal te pakken heeft maar door meerdere wedstrijden te rijden, moet het juiste gevoel weer terug komen. Aanstaande woensdag staat de eerste internationale wedstrijd op het programma in het Britse Oulton Park. Ook in deze wedstrijd gaat de rijder uit Akersloot er weer voor.

Alle sponsoren bedankt en de hele groep mensen om Jaimie heen die altijd in Jaimie geloven en hem steunen, ook erg bedankt.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search