Dubbele winst voor van Sikkelerus op het legendarische circuit van de Nürburgring

 In International Dutch Championship 2021

Jaimie van Sikkelerus van het MPM Route Racing team heeft het afgelopen weekend beide NK wedstrijden op de Nürburgring weten te winnen.

Er stonden op de Nürburgring twee wedstrijden op het programma waarin punten verzameld konden worden voor het Nederlands Kampioenschap. Met weinig rijtijd en goede concurrentie op het voor Jaimie nieuwe circuit, was het een extra uitdaging om het gewenste resultaat en rondetijden neer te zetten. In de tijdtraining zette Jaimie verschillende keren aan en deed er alles aan om er een scherpe tijd uit te persen maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een derde tijd.

In de eerste wedstrijd nam Jaimie gelijk na de start de leiding. Het was een hele mooie wedstrijd want in de top drie ontstonden er mooie gevechten die tot in de laatste ronde duurden en waarbij er geen zekerheid was wie de wedstrijd zou gaan winnen. Jaimie trok aan het kortste eind en wist de overwinning met een verschil van 0,2 sec op de tweede man naar zich toe te trekken.

Ook in de tweede wedstrijd startte hij vanaf de derde positie maar ditmaal domineerde de Akersloter van start tot finish. Op zijn Yamaha leidde hij van start tot finish en reed snelle en constante rondetijden om zo ook deze wedstrijd op zijn naam te schrijven.

Jaimie pakte de dubbele NK zege op de Nürburgring en heeft nu een sterke voorsprong in de tussenstand van het Nederlands Kampioenschap.

Aankomend weekend staat er voor van Sikkelerus een wedstrijd om het British Supersport Kampioenschap op het programma in Knockhill, Schotland.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search