MPM Routz Racing werkt positieve test af op Oulton park circuit 

 In BRITISH SUPERSPORT CHAMPIONSHIP

Jaimie van Sikkelerus van MPM Routz Racing heeft een positieve BSB test op het circuit van Oulton Park achter de rug. Het gevoel begint na zijn lange revalidatie steeds beter terug te komen zodat van Sikkelerus opnieuw terug kan kijken naar een geslaagde test!

Bij aankomst heeft het team eerst de baan gelopen en hierbij werd al snel duidelijk dat dit ook een zeer imposant circuit is door de hoogteverschillen, snelle bochten, krappe chicanes en vooral blinde bochten en heuvels.

In het begin moest Jaimie wel even wennen aan de baan maar naarmate de sessies vorderden, snoepte hij de secondes er vanaf! Ook nu begon het weer te regenen en Jaimie ging erop uit om ook op dit circuit het rijden in de regen onder controle te krijgen. Dit lukte goed want hij had het juiste gevoel al snel gevonden en reed goed zijn ronden.

De tweede dag was de officiële BSB test waarbij alle snelle mannen aanwezig waren. Jaimie was ingedeeld in de eerste groep, welke bestond uit 52 rijders. In totaal waren er drie sessies van 40 minuten waarin het gevoel redelijk goed terug kwam. Het was nog niet op niveau maar na zijn lange revalidatie begint het weer steeds beter te gaan.

Door valpartijen van andere rijders werden de sessies regelmatig onderbroken maar hier is niets aan te doen. We keren met een goed gevoel huiswaarts en gaan nu nog twee dagen testen op Assen. Ook is het een jaar geleden dat we daar gereden hebben waardoor Jaimie veel meters en ronden maakt zodat hij snel weer op zijn oude niveau is.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search