Jaimie van Sikkelerus kent natte BSB test in Snetterton

 In BRITISH SUPERSPORT CHAMPIONSHIP

Jaimie van Sikkelerus van het MPM ROUTZ RACING team heeft een tweedaagse test gedaan in Snetterton in Engeland. Het was een officiële BSB TEST en voor het team bedoeld om de baan te leren kennen en de motor optimaal af te stellen.

Tijdens de eerste dag was het erg koud en was er veel regen. De baan was erg glad en van de tien rijders in de baan crashten er acht. Er was geen grip en het was erg gevaarlijk. De eerste sessie heeft van Sikkelerus overgeslagen omdat er niets te winnen viel. In de tweede sessie was het droog, maar koud. De baan was erg technisch en Jaimie kwam moeilijk in zijn ritme. Halverwege de sessie brak ook nog de ketting van de motor aan het einde van het rechte stuk. Het achterwiel blokkeerde maar Jaimie wist de motor gelukkig rechtop te houden.

In de derde sessie heeft Jaimie vanwege het mankement van in de tweede sessie de andere motor gepakt en toen kwamen de tijden al de betere richting op maar halverwege de sessie begon het weer te regenen en was de dag voorbij omdat de vierde sessie te nat was om het circuit op te gaan.

Op donderdag arriveerde van Sikkelerus weer op een nat circuit en het asfalt was maar drie graden. Het bleef regenen en er werd door niemand gereden. De meeste teams gingen naar huis maar het MPM Routz Racing team bleef wachten in de hoop dat het droog werd en jawel om kwart voor drie ging Jaimie de baan op. Hij reed vier ronden en gelukkig kwam hij nu wel snel in het ritme en pakte nog een goede rondetijd. Helaas begon het in de vijfde ronde weer te regenen en was de dag helaas voorbij. Het was niet de test die het team wilde maar er is veel data verzameld en Jaimie heeft toch wat tijd gehad om de baan te leren kennen voor de wedstrijd, die later in het seizoen op het programma staat komt.

Over twee weken staat de volgende test op het programma in Oulton.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search