Positieve eerste test voor Jaimie en MPM Routz racing in Silverstone

 In BRITISH SUPERSPORT CHAMPIONSHIP

Deze week reisde MPM ROUTZ RACING samen met Jaimie af voor de eerste officiële test van het seizoen naar het circuit van Silverstone in Engeland. Het extra bijzondere hieraan was dat Jaimie van Sikkelerus voor het eerst na de 11 maanden van 6 operaties en lange revalidaties weer in aanraking zou komen met de racemotor en dat direct in het hoog competitieve veld van de British kampioenschap.

Jaimie was dan ook de dag daarvoor best gespannen „Ik was aardig zenuwachtig voordat ik op de motor stapte. Ik was niet alleen benieuwd of ik het tempo van de toprijders kon volgen, maar ook of het rijden niet teveel pijn zou geven.”

Gelukkig viel die druk snel weg en gedurende zijn eerste testsessie op het Britse F1-circuit kreeg de Noord-Hollander het plezier en gevoel in het motorracen snel terug en kwam er een glimlach op het gezicht toen de helm weer voor het eerst af ging!

De resterende 3 test sessies werd er door het team vooral gefocust op ritme opbouwen, extra feeling opdoen met het nieuwe circuit en onderlinge samenwerking met het team versterken. Ondanks dat er niet op ronden tijden gefocust werd reed Jaimie zijn tweede sessie met de MPM Routz racing machine al op 1,2 seconde van de P1 tijd. Wat opnieuw tevreden gezichten gaf binnen het team na zo lange stop en met een nog niet optimaal fitte Rijder.

Een heel belangrijk en spannend punt van deze test dag was dan ook hoe de knieën en onderbenen zich zouden houden na de test dag op het korte nationale circuit van Silverstone. “ Mijn meeste zenuwen en angsten lagen bij dit onderwerp, maar na de eerste sessie kwam ik erachter dat we een grote stap voorwaarts hebben gemaakt! Pijnvrij is het nog niet maar dit komt voornamelijk doordat het plaatwerk in het linkerbeen nog verwijderd moet worden en dat zal eind mei gebeuren voordat het wedstrijd seizoen in gaat, hierdoor zal ik fit aan de start staan bij de eerste wedstrijd 25 juni in Oulton Park”

Het volledig team kijkt met een goed gevoel terug op de eerste test en zijn druk in voorbereiding voor de volgende test in Snetterton 4/5mei. Hierbij zal de focus opnieuw eerst gelegd worden op het verkennen van de nieuwe baan waarna er direct gefocust word om competitief mee te strijden. Jaimie – “ Graag wil ik mijn sponsoren 1 voor 1 ontzettend bedanken voor jullie steun, Jullie maken het mogelijk voor mij om in dit schitterende kampioenschap te rijden waar ik me opnieuw flink zal ontwikkelen. We gaan er een mooi seizoen van maken met zijn allen”.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search