Tegenslag in de revalidatie van Jaimie van Sikkelerus

 In Geen onderdeel van een categorie

Jaimie van Sikkelerus heeft een tegenslag gehad in zijn herstel na de operaties aan zijn onderbenen. Na een flinke infectie moet de coureur van het MPM ROUTZ Racing Team afgelopen week opnieuw onder het mes. Zondag is Van Sikkelerus ontslagen uit het ziekenhuis, waardoor hij op korte termijn zijn revalidatie kan vervolgen richting de start van het BSB seizoen. 

In het najaar van 2020 werd Jaimie van Sikkelerus geopereerd aan zijn beide onderbenen met als doel om zijn pijn te verminderen en hem meer bewegingsvrijheid op de motor te geven. Het plan was erop gericht om in het nieuwe seizoen weer fit aan de start te verschijnen. De coureur uit Akersloot komt in 2021 met het MPM ROUTZ Racing Team uit in het British Supersport kampioenschap. Daarnaast is het plan om wedstrijden te rijden in het Nederlandse IDC kampioenschap en met wildcards in het WK Supersport aan de start te verschijnen. 

Echter kreeg de 23-jarige coureur te maken met een nieuwe tegenslag. Tijdens het herstel van de operaties kreeg Van Sikkelerus een infectie aan beide onderbenen ter hoogte van de breuk. Afgelopen week belandde hij vanwege te hoge infectiewaardes opnieuw in het ziekenhuis. Daar werd “The Sikk” geopereerd. De binnenkant van zijn rechterbeen werd volledig schoongemaakt en tevens werd de ontsteking verwijderd. Zondag 28 februari werd Van Sikkelerus ontslagen uit het ziekenhuis, waardoor hij zich op korte termijn weer kan focussen op zijn revalidatie.

Uiteraard baalt de MPM ROUTZ Racing Team coureur van deze terugslag, maar hij staat er positief in en gaat er alles aan doen om zich klaar te maken voor de eerste ronde van het British Supersport kampioenschap. De eerste ronde van de BSB kalender is door de coronasituatie uitgesteld tot eind mei. Van 29 t/m 31 mei staat de openingsronde van het seizoen op het programma op Oulton Park. Achter de schermen zijn de monteurs hard aan het werk om het materiaal tiptop in orde te maken, zodat de Yamaha’s klaar zijn om bereden te worden voor wanneer Van Sikkelerus voldoende hersteld is.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search