Geslaagde derde operatie in 2020 voor Jaimie van Sikkelerus

 In WK Supersport 600

Maandag 30 november ging Jaimie van Sikkelerus voor de derde keer in 2020 onder het mes. Tijdens deze operatie werd zijn linker onderbeen gecorrigeerd met als doel om de 23-jarige coureur
meer bewegingsvrijheid rond de knie te geven. Tijdens de geslaagde ingreep werden er tevens elf schroeven zijn kuit- en scheenbeen gehaald. Nu kan Van Sikkelerus gaan revalideren voor de seizoensstart van 2021, waarvan op korte termijn de plannen gepresenteerd gaan worden.

Het seizoen 2020 is voor Jaimie van Sikkelerus compleet anders verlopen dan gehoopt. Na een crash tijdens een motorcross training liep de coureur uit Akersloot een gecompliceerde enkelbreuk op. Dit zorgde voor de eerste operatie van dit jaar. Het was voor Van Sikkelerus niet mogelijk om tijdens het ingekorte seizoen tijdig fit te worden en daarom besloot hij deze periode te gebruiken om de jarenlange knieproblemen te verhelpen. Dit werd gedaan tijdens twee operaties. De eerste ingreep was eind september, waarbij zijn rechter onderbeen werd gebroken om vervolgens te kunnen corrigeren. Het rechterbeen werd met twintig graden gedraaid. Dit alles werd gedaan met als doel om de coureur meer bewegingsvrijheid rond de knie te geven.

Maandag 30 november werd dezelfde operatie aan de linkerzijde uitgevoerd. De operatie begon door elf schroeven uit het kuit- en scheenbeen te halen vanwege het motorcross incident. Vervolgens werd het linkerbeen gecorrigeerd door deze met vijftien graden te draaien. De operatie is geslaagd en Van Sikkelerus mocht een dag later naar huis. De operaties zijn achter de rug, waardoor ‘The Sikk’ zich nu volledig kan focussen op het raceseizoen 2021. Op korte termijn verwacht het team de plannen voor het nieuwe seizoen te presenteren.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search