Positieve start voor Glenn van Straalen bij MPM Routz Racing Team

 In WK Supersport 600

Glenn van Straalen heeft een goede indruk achtergelaten bij zijn debuut op de Yamaha R6 van het MPM Routz Racing Team. Op een voor nieuwe baan en motor reed de 19-jarige coureur naar een zestiende plaats in de tweede World Supersport race op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Van Straalen kwam slechts 0.044 seconde tekort voor het laatste WK-punt.

Glenn van Straalen is de vervanger van geblesseerde Jaimie van Sikkelerus binnen het MPM Routz Racing Team tijdens drie afsluitende World Supersport evenementen van het seizoen 2020. Afgelopen weekend werd gereden op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Voor Van Straalen was zowel de Yamaha R6 als het circuit nieuw. In uitstekende samenwerking met het team werden er goede stappen gemaakt tijdens de trainingen. Helaas hadden zij de pech dat het slechts tijdens één vrije training droog was. Van Straalen kwalificeerde zich als vijfentwintigste voor der races.

De eerste race verliep erg positief voor de 19-jarige coureur. Van Straalen wist na een goede openingsronde zich op te werken naar een negentiende positie. Dit werd zelfs even een zeventiende plaats. Na een aantal ronden kwam de coureur van het MPM Routz Racing Team terecht in groep voor de negentiende plaats, waar hij constant het kopwerk deed. Net over de helft van de race begon het te regenen. Van Straalen koos ervoor om direct naar binnen te gaan. Dat bleek een perfecte tactiek, omdat het alsmaar harder begon te regenen. Van Straalen had echter de pech dat de rode vlag werd gezwaaid, kort nadat hij de pitstop had gemaakt. Op dat moment reed Van Straalen tweeëntwintigste. Zonder de rode vlag had Van Straalen in de resterende ronden nog veel plaatsen kunnen winnen ten opzichte van de coureurs die veel later of niet gewisseld waren naar regenbanden.

In de tweede race was de baan van begin tot eind droog. Van Straalen wist zijn tempo ten opzichte van de eerdere dagen nog verder te verhogen. In de beginfase kwam de MPM Routz Racing Team rijder met twee andere rijders terecht in gevecht voor de achttiende plaats. In het tweede deel van de race was Van Straalen in staat om te versnellen en naar de groep voor plaats vijftien te rijden. In de slotfase wist Van Straalen nog wat posities te winnen en kwam hij als zestiende over de finish. De Nederlander had na zijn sterke race een WK-punt verdiend, maar kwam op de eindstreep 0.044 seconde tekort om vijftiende te worden.

De volgende World Supersport ronde is over twee weken (2 t/m 4 oktober) op het circuit van Magny Cours in Frankrijk.

Glenn van Straalen: “Het was erg wennen dit weekend op een nieuwe motor en tevens op een nieuwe baan voor mij. Maar ik denk dat we erg tevreden mogen zijn over hoe het is gegaan. We hadden een goede tactiek in de eerste race om snel te wisselen naar regenbanden, maar we hadden pech met de vroege rode vlag. In de droge tweede race heb ik mijn rondetijd nog weer flink verbeterd. Helaas kwamen we net tekort voor het laatste punt. Het gevoel met de motor is goed, het is nu voornamelijk een kwestie van meters blijven maken. Ik wil het MPM Routz Racing Team bedanken voor hun goede werk dit weekend. De volgende ronde is op Magny Cours, een baan die ik al goed ken. Ik kijk er naar uit!”

Recent Posts

Start typing and press Enter to search