Van Sikkelerus maakt indruk met zijn snelheid tijdens de 501 van Assen

 In Geen onderdeel van een categorie

Jaimie van Sikkelerus heeft een zeer sterke indruk achtergelaten tijdens de 501 van Assen. De coureur uit Akersloot reed voor het eerst met een Superbike, maar was gelijk snel. Van Sikkelerus pakte de pole voor GYTR Racing en klokte in de race ook constant de snelste rondetijden. Samen met teamgenoten Norbert Sluijter en Ronald de Leeuw eindigde Van Sikkelerus als vierde in de race over 111 ronden.

De 501 van Assen georganiseerd door CRT Holland is een klassieker op de kalender en een wedstrijd waar Jaimie van Sikkelerus graag aan deelneemt. In deze editie reed de ‘Sikk’ samen met Norbert Sluijter en Ronald de Leeuw voor GYTR Racing op een Yamaha R1. Het was de eerste keer dat Van Sikkelerus reed met een Superbike, maar daar was weinig van te merken. In de kwalificatie pakte de 22-jarige coureur de pole voor zijn team.

Van Sikkelerus mocht de endurance-wedstrijd ook beginnen. Bij de Le Mans wilde de motor niet snel aanpakken en Van Sikkelerus viel terug naar een zesde plaats. Het tempo van Van Sikkelerus lag zo hoog dat hij binnen anderhalve ronde weer de leiding had en vervolgens in zijn eerste stint een voorsprong van dertien seconden wist op te bouwen. Het tempo van de andere twee rijders lag duidelijk wat langzamer, waardoor het team posities terugviel wanneer zij in de baan waren.

Van Sikkelerus wist telkens veel tijd goed te maken en zijn laatste stint wist hij vanaf de vierde plaats meer een minuut dicht te rijden naar de derde plaats. Echter kwam hij op de finish zes seconden tekort voor het podium. Gezien het tempo dat Van Sikkelerus liet zien heeft hij een zeer sterke indruk achtergelaten bij debuut op een Superbike fiets.

Jaimie van Sikkelerus:‘Ik heb echt een hele leuke dag gehad. Het was een gave ervaring op de Superbike. Ik kende mijn teamgenoten niet voor dit evenement, maar de sfeer binnen het team was erg goed. Ik ben erg tevreden over mijn tempo en het lukte steeds om veel plaatsen te winnen tijdens mijn stints in de race. Ik wil het team bedanken voor de mooie dag, ik heb genoten!’ 

Over twee weken (26 en 27 juli) rijdt Van Sikkelerus op zijn eigen Honda CBR600RR in de ONK SuperCup 600 klasse op het circuit van Dijon. Het World Supersport seizoen wordt pas hervat van 6 t/m 8september op Portimão in Portugal.

Fotograaf: Damon Teerink

Recent Posts

Start typing and press Enter to search