Twee WK punten voor van Sikkelerus na sterke inhaalrace op Donnington Park

 In Geen onderdeel van een categorie

Nadat Jaimie van Sikkelerus tijdens de trainingen in Donington Park veel technische problemen kende moest hij als vierentwintigste starten. In de race vocht Van Sikkelerus zich naar voren en beloonde hij zijn sterke door als veertiende over de finish te komen, waardoor hij twee WK-punten mee naar huis mocht nemen.

Jaimie van Sikkelerus begon goed aan de eerste vrije training op Donington Park, één van zijn favoriete circuits. Echter lijkt het voor de coureur uit Akersloot niet mee te mogen zitten, want aan het einde van deze sessie begonnen de problemen. Het vermogen van de motor was soms spontaan weg, waardoor de fiets van de MPM WILSport Racedays coureurs ook regelmatig raar klonk op de rechte stukken. Het team deed er vrijdag alles aan om dit issue te verhelpen, echter bleek zaterdag tijdens de natte derde vrije training en kwalificatie dat het probleem nog niet verholpen was. Van Sikkelerus kon met deze technische problemen dan ook geen rol van betekenis spelen in het sterke WK-veld en kwalificeerde zich als vierentwintigste voor de race.

In de warm up op zondagmorgen was het probleem gelukkig verholpen en dat was ook te zien aan de rondetijd van Van Sikkelerus, want hij was ruim anderhalve seconde dan in de droge tweede vrije training. Wel had de Honda-coureur door alle problemen een grote achterstand opgelopen ten opzichte van de andere rijders, omdat vanaf dit moment pas echt aan de afstelling van de motor gewerkt kon worden. Dat het beter ging liet Van Sikkelerus ook in de wedstrijd zien. Vanaf de vierentwintigste plaats wist de 22-jarige coureur zich binnen zeven ronden knap op te werken naar de voorzijde van een groep die vocht voor de vijftiende plaats, het laatste WK punt.

Vervolgens wist Van Sikkelerus zich ook los te rijden van zijn achtervolgers. Het gat naar de rijders voor hem was echter te groot, ondanks dat hij hetzelfde tempo kon rijden. Van Sikkelerus bleef sterk rijden en in de laatste ronde kwam hij door een crash van teamgenoot Hannes Soomer nog naar de veertiende plaats, waardoor een zwaar weekend eindigde met twee dikverdiende WK punten. Nog één ronde meer en Van Sikkelerus had nog een plaats kunnen winnen, want hij finishte binnen een seconde van de nummer dertien.

Jaimie van Sikkelerus: ‘Na zeer dramatisch verlopen trainingen hebben we het weekend toch op een goede manier weten af te sluiten. Ik moest starten vanaf P24. Ik had een goede start en kon daarn hele constante en goede rondetijden rijden. Op die manier wist ik door de groep te komen en naar een veertiende plaats te rijden. Ik ben blij met mijn wedstrijd, natuurlijk niet om hoe de trainingen zijn verlopen. Maar het is goed om met twee WK-punten naar huis te gaan.’

Voor het World Supersport paddock breekt er nu een lange zomerstop aan. De volgende race is pas over twee maanden (8 september) op Portimão in Portugal. Van Sikkelerus zit echter niet stil en hij zal komende zaterdag (13 juli) rijden op een Yamaha R1 in de 501 van Assen, een endurance race georganiseerd door CRT Holland, op het TT Circuit.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search