DNF voor van Sikkelerus na goed tempo in superpole op Misano

 In Geen onderdeel van een categorie

Jaimie van Sikkelerus wist zich als negentiende te kwalificeren voor de World Supersport race in Misano met kleine verschillen naar de top-tien.

Na een slechte start stond Van Sikkelerus een inhaalwedstrijd te wachten. Nadat de Honda-coureur een aantal plaatsen had gewonnen, kwam hij in de vijfde ronde bij een inhaalactie ten val en was zijn wedstrijd helaas vroegtijdig voorbij.

Een groot startveld van 34 coureurs begon vrijdag aan de zevende ronde van het World Supersport kampioenschap het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Naast de vaste rijders stonden er ook meerdere snelle Italiaanse wildcardcoureurs aan de start. Jaimie van Sikkelerus noteerde een vierentwintigste tijd op vrijdag. De positie stemde de MPM WILSport Racedays coureur niet tot tevredenheid, maar de afstand naar de top-vijftien was erg klein. De tweede trainingsdag werd een positieve dag voor Van Sikkelerus. Tijdens de Superpole kwalificatie was Van Sikkelerus goed onderweg en hij wist zijn tijd met maar liefst 1,2 seconde te verbeteren. Dit leverde de 22-jarige coureur een negentiende startplaats op. De onderlinge verschillen waren opnieuw erg klein, want de posities negen tot en met negentien zaten binnen één seconde van elkaar.

Van Sikkelerus had echter een slechte start, waarbij hij acht plaatsen verloor in de eerste ronde. Vervolgens wist de Honda-coureur al wel snel zijn tempo te vinden en wist hij meerdere posities te winnen. In de vijfde ronde ging echter fout, toen de motor bij een poging om een rijder in te halen helemaal dwars ging. Van Sikkelerus verloor de achterkant en crashte. De coureur uit Akersloot pakte zijn motor snel weer op, maar de motor bleek te beschadigd om nog door te kunnen gaan. Hierdoor kwam er helaas een vroegtijdig einde aan de race van Van Sikkelerus in Misano.

Jaimie van Sikkelerus: ‘De Superpole verliep positief en ik wist mijn rondetijd flink te verbeteren. Ik had een slechte start. De toeren vielen weg en ik verloor veel plaatsen. Ik kwam wat plaatsen naar voren en bij een inhaalactie moest ik heel laat remmen. Ik voelde de motor helemaal dwars gaan en bij insturen brak de achterkant weg. Ik heb de motor nog wel weer opgepakt, maar mijn remmen werkten niet meer. Erg zonde, want het gevoel was goed na de kwalificatie.’

Over twee weken (5 t/m 7 juli) is de volgende ronde van het World Supersport kampioenschap op Donington Park, één van de favoriete circuits van de Sikk.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search