Van Sikkelerus achttiende in World Supersport op Jerez

 In WK Supersport 600

Jaimie van Sikkelerus is achttiende geworden in de World Supersport wedstrijd in Jerez. De Honda-coureur begon sterk aan de race, waarbij hij in de eerste ronden zeven posities wist te winnen. Van Sikkelerus kreeg het in de slotfase zwaar en kwam op de streep net tekort om zeventiende te worden. 

Het was warm tijdens de zesde ronde van het World Supersport kampioenschap op het circuit van Jerez. Na het evenement in Imola liet Van Sikkelerus zich opereren aan een compartiment syndroom aan zijn benen. De coureur uit Akersloot was fit genoeg om te starten in Spanje. De eerste trainingsdag verliep niet vlekkeloos en Van Sikkelerus sloot de dag af met een vijfentwintigste tijd.

Tijdens de tweede trainingsdag wist de MPM WILSport Racedays rijder wel een stap te maken en een seconde van zijn tijd af te halen. Echter was dit niet voldoende om een goede startpositie te veroveren. De 22-jarige coureur kwalificeerde zich als vierentwintigste.

Er was dus werk te doen voor Van Sikkelerus in de wedstrijd en hij wist dat hij op zoek naar manieren om zijn tempo te verhogen. Van Sikkelerus begon sterk aan de wedstrijd en hij wist in de eerste ronden zeven posities goed te maken. Ook was de ‘Sikk’ ruim sneller dan zijn rondetijd uit de trainingen. Helaas kon Van Sikkelerus dit tempo in het tweede deel van de race niet vasthouden en viel hij een aantal plaatsen terug. De Honda-coureur ging als achttiende op de laatste bocht af en deed nog een poging om een rijder te passeren, maar hij kwam op de finish 0.019 seconde tekort om zeventiende te worden.

Jaimie van Sikkelerus: ‘Het liep in de trainingen niet naar wens. Ik was niet tevreden over de kwalificatie, al wisten we toen wel een kleine stap te maken. De start en het begin van race was erg goed, maar daarna kon ik het niet volhouden en kreeg ik teveel last van mijn blessures. In de laatste ronde nog wel geprobeerd een plaats te pakken, maar ik kwam op de finish net tekort. Nu door naar Misano, waar ik verwacht fitter aan de start te verschijnen!’

De volgende race voor Van Sikkelerus is over twee weken (21 t/m 23juni) op het circuit van Misano.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search