Van Sikkeleurs ondanks blessureleed zeventiende in Imola

 In WK Supersport 600

Het was een zware race voor Jaimie van Sikkelerus in Imola. Na een pittige crash in tweede vrije training stond de Honda-coureur met een enkelblessure aan de start van de wedstrijd. Na een goed begin van de race en pittig tweede deel finishte Van Sikkelerus als zeventiende.

Het zat Jaimie van Sikkelerus niet mee gedurende de trainingen van de vijfde ronde van het World Supersport kampioenschap op het circuit van Imola. Het begon met wat technisch ongemak in de eerste vrije training. Het team werkte vervolgens erg hard met de rijder om het gevoel op de motor en de afstelling te verbeteren. Gedurende de dag werden er stappen gemaakt tot de laatste ronde van de tweede training. Na een rode vlag situatie hadden de rijders nog tijd voor een rondje. Van Sikkelerus zette aan, maar crashte over de voorkant van zijn Honda en blesseerde daarbij zijn enkel. Na een check bleek de enkel gelukkig niet gebroken te zijn, maar Van Sikkelerus zat zaterdag wel bont en blauw met veel pijn op de motor. Gezien zijn fysieke gesteldheid was de eenentwintigste tijd in de Superpole niet slecht.

Op voorhand zou het al een zware race gaan worden voor de Honda-coureur en Van Sikkelerus hoopte dan ook op regen, omdat je dan vloeiender door de bochten kan rijden. In de ochtend regende het wel, maar bij de start was de baan droog ondanks dat er af en toe nog wat druppels vielen. Van Sikkelerus kende een goede openingsfase van zijn race en wist de aansluiting te vinden bij de strijd voor het laatste punt. In het tweede deel van de race kon Van Sikkelerus zijn tempo niet vasthouden en werd het een erge zware race gezien met zijn blessures. De coureur uit Akersloot finishte de race als zeventiende.

Jaimie van Sikkelerus: ‘Het was een zwaar weekend. Het zat tijdens de trainingen niet mee en ik had veel last van mijn crash in FP2. Ik hoopte op regen in de race, maar dat kwam niet uit. Het begin van de wedstrijd was goed en ik zat er lekker op. Helaas lukte het niet om dit in het tweede deel van de race vol te houden. Mijn lichaam liet mij in de steek. Heel zuur, maar het is zoals het is. Nu focussen op mijn herstel en de volgende race in Jerez!’

Komende zaterdag gaat Van Sikkelerus niet van start in de ONK SuperCup 600 op het TT Circuit Assen, zodat hij kan herstellen van zijn blessures. In het weekend van 7 t/m 9juni is het volgende raceweekend voor de coureur uit Akersloot in de World Supersport op het circuit van Jerez in Spanje.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search