Geslaagd uitstapje voor Van Sikkelerus in BeNeCup Supermoto

 In Geen onderdeel van een categorie

Jaimie van Sikkelerus nam in het weekend van 4 en 5 mei deel aan de BeNeCup Supermoto in Berghem. Ondanks dat Van Sikkelerus al lang geen wedstrijden meer had gereden in deze tak van sport, wist hij wel een derde en vierde plaats te scoren. Al met al een goede voorbereiding op het WK Supersport evenement in Imola.

Tussen alle wegrace-evenementen door stond Jaimie van Sikkelerus op 4 en 5 mei aan de start bij de BeNeCup Supermoto in Berghem. In het verleden reed de coureur uit Akersloot veel Supermoto, maar de laatste vier jaar had hij geen wedstrijd meer gereden. Daar was weinig van te merken, want Van Sikkelerus kon vanaf de eerste training gelijk mee met de snelsten. In de vrije training noteerde hij dan ook een keurige tweede tijd. Het weer was erg onvoorspelbaar, waarbij de rijders te maken kregen met zeer wisselende baancondities. In de kwalificatie-heat liep het minder goed voor Van Sikkelerus, het juiste gevoel met de motor ontbrak en hij moest als zevende starten in de wedstrijden van zondag.

Kort voor de eerst race was het hard gaan regenen en de baan was erg smerig geworden. De rijders nemen namelijk in het offroad gedeelte het zand mee naar het asfalt, waardoor er een enorm gladde situatie ontstond op de baan. Vanaf de zevende startpositie kwam Van Sikkelerus goed weg en wist hij al snel naar de vierde plaats te komen. Vervolgens wist hij ook nog even op te schuiven naar de derde positie, maar dit was niet voor lang. De rest van de wedstrijd reed Van Sikkelerus op de vierde plaats, waarbij hij nog wel de snelste raceronde klokte op de natte baan.

Bij de start van de tweede manche was de baan droog en na een goede start lag Van Sikkelerus al derde en vervolgens ook even tweede. In de derde ronde, bij het opkomen van het offroad gedeelte, viel zijn motor uit en die moest Van Sikkelerus opnieuw starten, waardoor hij veel tijd verloor. In de resterende ronden wist hij keurig het gat naar de tweede rijder te dichten, maar kwam net te kort om hem nog te passeren. Na een weekend met veel plezier en goede uitslagen, was dit Supermoto-event een uitstekende voorbereiding voor Van Sikkelerus op de World Supersport race aankomend weekend op Imola.

Van Sikkelerus: ‘Ik heb een erg leuk weekend gehad en ik heb met veel plezier met de Supermoto gereden. Ik had niet verwacht dat ik gelijk zo goed mee zou kunnen komen in dit veld, omdat ik al vier jaar geen wedstrijden meer had gereden. Het weer was erg wisselvallig en ik wilde geen onnodige risico’s nemen richting Imola. Het waren leuke wedstrijden en ik heb een mooie derde en vierde plaats gescoord. Nu gaan we ons opmaken voor de WK Supersport in Italië.’

Recent Posts

Start typing and press Enter to search