Van Sikkelerus veertiende na een sterke race in Portimão

 In Geen onderdeel van een categorie

Jaimie van Sikkelerus is goed uit de zomerstop gekomen. De coureur uit Akersloot behaalde een veertiende plaats in Portimão en scoorde daarmee twee WK-punten. Van Sikkelerus kende een hele sterke start, wat de basis vormde voor een goede race.

Het World Supersport seizoen werd afgelopen weekend na een lange zomerstop hervat op het circuit van Portimão in Portugal. Jaimie van Sikkelerus had vanaf zijn eerste stint in de eerste vrije training een goed tempo te pakken. Echter kon de coureur uit Akersloot vanwege een elektronisch probleem geen vervolg aan geven aan het einde van de sessie. Het team werkte hard en loste het probleem op voor FP2. Van Sikkelerus reed ondanks de warme temperaturen snelle rondetijden en wist zich te verbeteren naar een vijftiende plaats.

De tweede dag begon ongelukkig, want al vroeg in de derde vrije training werd Van Sikkelerus door een andere rijder van de motor gereden die iets te enthousiast was bij het insturen. De MPM WILSport Racedays coureur kon zijn weg wel vervolgen, maar de motor had te veel schade om tot snelle tijden te komen. In de Superpole kwam Van Sikkelerus tot een twintigste tijd. De coureur zelf was niet tevreden, omdat hij niet een ‘clean lap’ zonder verkeer had kunnen rijden. Hierdoor had Van Sikkelerus het gevoel dat er zeker meer in zat.

Dit liet Van Sikkelerus ook zien in de wedstrijd. Na een goede start wist hij zich in de eerste ronde op te werken van de twintigste naar de veertiende plaats. Vervolgens verloor de 22-jarige coureur een paar posities, maar daarna kwam hij weer goed in zijn ritme. Van Sikkelerus begon plaatsen te winnen en was bezig het gat naar de coureurs die in twaalfde en dertiende positie lagen te dichten, toen zes ronden voor het einde de rode vlag kwam vanwege een oliespoor. Van Sikkelerus werd als veertiende in de uitslag opgenomen, waardoor hij twee WK-punten scoorde in Portugal.

Jaimie van Sikkelerus: ‘Het was een weekend met positieve en negatieve kanten, maar al met al mogen we tevreden zijn dat we twee WK-punten hebben gescoord. Ik had een hele goede start en ik won in de eerste ronden zes plaatsen. Ik zat goed in mijn ritme toen de rode vlag kwam. Erg jammer, want ik was op weg naar de twee rijders voor mij.’

Volgend weekend, zaterdag 14 september, zal Van Sikkelerus aan de start verschijnen in de ONK SuperCup 600 wedstrijd op het TT Circuit Assen. In het weekend van 27 t/m 29 septemberis de volgende WK-wedstrijd op het circuit van Magny Cours in Frankrijk.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search