Van Sikkelerus beslist mooie ONK SuperCup 600 race in de laatste bocht

 In NK SuperCup 600

Jaimie van Sikkelerus heeft zaterdag 14 september na een mooie strijd met de Australiër Tom Toparis de ONK SuperCup 600 wedstrijd op het TT Circuit Assen gewonnen. Van Sikkelerus besliste het duel in zijn voordeel bij uitkomen van de laatste GT-bocht.

Jaimie van Sikkelerus deed afgelopen weekend (13-14 september) mee aan de voorlaatste ronde van de OW Cup. Tijdens de kwalificaties van de ONK SuperCup 600 klasse kwam de coureur uit Akersloot tot een derde tijd, al waren de verschillen naar de twee rijders voor hem erg klein. De race ging over tien ronden. Van Sikkelerus kwam goed van de plaats en dook als tweede de eerste bocht in. De Honda-coureur wist samen met de Australische gastrijder Tom Toparis weg te rijden bij de concurrentie. 

Het tweetal maakte er een geweldige strijd van en iedere ronde waren er meerdere positiewisselingen te zien. Toparis ging als eerste de laatste ronde in. Van Sikkelerus bewaarde zijn actie tot de laatste bocht. Tijdens de race had Van Sikkelerus gezien dat er kansen lagen bij uitkomen van de laatste GT-bocht. De 22-jarige coureur voerde zijn plan perfect uit en legde druk op Toparis bij het aanremmen van de chicane. Van Sikkelerus had een betere exit en pakte de overwinning door buitenom voorbij te gaan aan Toparis. Het was een mooie race en Van Sikkelerus stond na afloop dan ook met een glimlach op de hoogste trede van het podium.

Jaimie van Sikkelerus: ‘De trainingen gingen nog wat moeizaam, maar uiteindelijk een hele leuke wedstrijd gereden. Tom Toparis was er ook bij en dat was een mooie uitdaging. We hebben er samen een mooie race van gemaakt en het was constant battlen om de koppositie. Ik zat in de laatste ronde aan de binnenkant van de GT-bocht, maar viel bewust niet aan. Tom kwam minder goed de chicane uit en ik kon op de exit de race winnen. Over twee weken in Magny Cours gaan we er weer voor!’

Nu gaat Van Sikkelerus zich opmaken voor de World Supersport race op Magny Cours. Dit evenement vindt plaats in het weekend van 27 t/m 29 september

Recent Posts

Start typing and press Enter to search