Van Sikkelerus achttiende na moeilijke race op Magny Cours

 In Geen onderdeel van een categorie

Jaimie van Sikkelerus begon sterk aan het raceweekend in Magny Cours, maar in de race lukte het niet om snel in het ritme te komen en het gewenste resultaat te behalen. Na een ingekorte race vanwege een rode vlag situatie kwam Van Sikkelerus als achttiende over de finish.

De tiende ronde van het World Supersport kampioenschap werd afgelopen weekend verreden op het circuit van Magny Cours in Frankrijk. De eerste vrije training begon op een natte baan. Jaimie van Sikkelerus begon sterk aan deze sessie. De MPM WILSport Racedays coureurs stond een aantal keer op P1 en vocht constant in de top-vijf. De baan droogde op en Van Sikkelerus stapte over op slicks. De 22-jarige coureur was opnieuw onderweg naar een snelle tijd, maar kwam daarbij ten val. Ondanks de crash gaf deze sessie wel vertrouwen voor de rest van het weekend. Ook in de overige sessies waren de condities wisselvallig. In de Superpole kwalificatie was het opnieuw nat en droogde de baan langzaam op. Van Sikkelerus had tijdens deze tweede dag wat problemen met het insturen van de motor. Het was belangrijk om niet te crashen, omdat je dan ver zou terugzakken op de tijdlijst. Van Sikkelerus wist zich in zijn laatste ronde flink te verbeteren en kwalificeerde zich als achttiende voor de race.

Tijdens de racedag waren de weeromstandigheden veel beter. Na de start kwam er in de eerste ronde al een rode vlag vanwege een crash van drie rijders in de eerste bocht. Er volgde een herstart over twaalf ronden. Van Sikkelerus had een goede start, maar kwam daarna niet gelijk in zijn ritme. Toen Van Sikkelerus eenmaal vrij baan had, wist hij wel te versnellen en richting het groepje dat vocht voor het laatste punt te rijden. Het lukte de Honda-coureur net niet om de aansluiting te vinden en omdat de motor in de laatste ronde in de neutraal schoot verloor hij nog een plaats. Van Sikkelerus kwam zwaar teleurgesteld als achttiende over de finish.

Jaimie van Sikkelerus: ‘We begonnen erg goed in de eerste vrije training, maar helaas is het niet gelukt om dat niveau vast te houden. Ik ben zwaar teleurgesteld over mijn wedstrijd. De start was wel goed, maar het duurde daarna te lang voordat ik in mijn ritme kwam. We gaan ons nu opmaken voor Argentinie en we gaan er alles aan doen om daar weer in de punten te finishen!’

Het World Supersport seizoen wordt in oktober afgesloten in Argentinië en Qatar. In het weekend van 11 t/m 13oktober komt Van Sikkelerus in actie op het Circuito San Juan Villicum. In datzelfde weekend wordt tevens de seizoensfinale verreden van de OW Cup. Dit evenement in Assen moet Van Sikklerus dus missen vanwege de WK-wedstrijd in Argentinië.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search