Van Sikkelerus kan sterke start niet omzetten in punten

 In Geen onderdeel van een categorie

Jaimie van Sikkelerus kende een uitstekende start tijdens de World Supersport wedstrijd in Argentinië. De coureur uit Akersloot kon deze veertiende plaats gedurende de race niet vasthouden, mede veroorzaakt omdat de motor extreem aan het sliden was. Van Sikkelerus kwam uiteindelijk als zeventiende over de finish. 

Jaimie van Sikkelerus reed afgelopen weekend in Argentinië tijdens de voorlaatste ronde van het World Supersport seizoen. De omstandigheden op het Circuito San Juan Villicum waren verre van ideaal met veel zand op de baan en er was heel weinig grip wanneer de baantemperaturen stegen. Van Sikkelerus kon vrij goed omgaan met deze lastige baancondities met een vijftiende tijd in FP1 en een zestiende tijd in FP2. De verschillen naar de rijders voor de MPM WILSport Racedays coureur waren vrij klein en het gaat naar de rijders achter hem waren vrij groot, wat vertrouwen gaf voor de tweede dag.

Ook begon Van Sikkelerus goed aan de Superpole. In zijn eerste stint zette de coureur uit Akersloot een vijftiende tijd. Het gripniveau was opnieuw vrij laag vanwege de warme temperaturen. In de tweede stint ging Van Sikkelerus met een nieuwe achterband naar buiten, maar deze bleek totaal niet te werken. De motor begon daardoor enorm te glijden bij het insturen aan de achterzijde en het was daardoor onmogelijk om de rondetijd te verbeteren. Van Sikkelerus eindigde uiteindelijk als achttiende, wat een plaats op de zesde startrij betekende voor de wedstrijd.

Van Sikkelerus kende een uitstekende start, waarbij hij in de eerste bochten vier plaatsen wist te winnen. Dit betekende dat de Honda-coureur op de veertiende plaats lag halverwege de eerste ronde. Van Sikkelerus kon deze plaats niet vasthouden. Dit kwam mede doordat de motor extreem aan het sliden was bij het aanremmen. Van Sikkelerus kon in het tweede deel van de race wel dezelfde rondetijden rijden als zijn voorliggers, maar kon er niet bij aanhaken. Na negentien ronden kwam Van Sikkelerus als zeventiende over de finish.

Jaimie van Sikkelerus: ‘Het waren rare omstandigheden, omdat de baancondities in iedere sessie anders waren. Het was zuur van het probleem met de achterband in de kwalificatie, maar ik had in de race een hele goede start en kwam naar P14. Het lukte alleen niet om dit vast te houden en verloor posities. Het team is druk bezig om de problemen op te lossen voor Qatar, zoals het sliden van de motor bij het aanremmen. Dit is op het moment te extreem en dat koste veel tijd in de race. Helaas geen punten gepakt in Argentinië en daar baal ik van. Over twee weken in Qatar zijn we er weer bij!’

Van 24 t/m 26 oktober vindt de laatste ronde van het seizoen plaats op het Losail International Circuit in Qatar. Het raceweekend start daar op donderdag met een wedstrijd op zaterdag.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search