DNF voor Van Sikkelerus na een moeizaam weekend in Qatar

 In Geen onderdeel van een categorie

Jaimie van Sikkelerus heeft helaas zijn seizoen moet afsluiten met een DNF in Qatar. Het liep moeizaam in de trainingen op het Losail International Circuit. Na een slechte start was de MPM WILSport Racedays coureur wel op weg naar voren toen hij in de negende ronde ten val kwam.

Op Losail International Circuit in Qatar vond de laatste ronde van het World Supersport seizoen plaats. Een bijzonder evenement in meerdere opzichten. In Qatar werd er aan het einde van de middag en in het begin van de avond gereden, waardoor de coureurs tijdens meerdere sessies in het donker met kunstlicht in actie kwamen. Daarnaast begon het raceweekend al op donderdag, waardoor de race al op zaterdag werd verreden. Jaimie van Sikkelerus kende twee moeizame trainingsdagen. In de tweede vrije training reed de coureur uit Akersloot een goede stint, maar hij kon daar helaas geen vervolg aan geven in FP3 en de kwalificatie. In de Superpole plaatste Van Sikkelerus zich als eenentwintigste voor de laatste race van het jaar.

De start is normaal gesproken is een sterk punt van de ‘Sikk’, maar deze keer in Qatar wilde dat niet lukken. Het toerental viel weg bij de start en Van Sikkelerus ging als laatste de eerste bocht in. Het tempo van de Honda-coureur was wel goed en daardoor won hij een aantal plaatsen. Van Sikkelerus zat niet ver achter de grote groep die in gevecht was voor de vijftiende plaats, toen hij in negende ronde ten val kwam. Het voorwiel brak weg in de langzame bocht zes. De 22-jarige coureur pakte zijn motor nog wel weer op. Het was niet meer mogelijk om snelle rondetijden te rijden, waardoor hij genoodzaakt was om naar binnen te komen.

Jaimie van Sikkelerus: ‘Het was een moeizame race na een moeizaam weekend. Mijn start was gigantisch slecht. Bij het accelereren viel het toerental weg en moest hierdoor vanaf de laatste plaats terugkomen. Ik had een goed tempo totdat ik helaas ten val kwam. Ik had graag het seizoen afgesloten op een betere manier dan dit. Ik wil mijn team en alle mensen die mij steunen enorm bedanken voor dit seizoen!’

Recent Posts

Start typing and press Enter to search