Sterk optreden en WK-punten ondanks problemen voor Van Sikkelerus in Thailand

 In EK Supersport 600

Jaimie van Sikkelerus heeft ook tijdens de tweede World Supersport ronde van het seizoen 2019 punten weten te scoren. De MPM WILSport Racedays rijder scoorde zijn beste startpositie uit zijn carrière en reed in de race opnieuw naar een dertiende plaats. In de wedstrijd was er meer mogelijk geweest, omdat Van Sikkelerus te kampen kreeg met elektronische problemen.

Jaimie van Sikkelerus scoorde zijn eerste drie WK-punten van het seizoen tijdens de eerste race van het seizoen in Australië. De 21-jarige coureur had zijn goede vorm duidelijk meegenomen naar Thailand, want vanaf de eerste vrije training wist hij een strak tempo aan de dag te leggen. De dertiende tijd in de eerste vrije training was dan ook goed, maar de tiende tijd in de tweede vrije training was uitstekend. Van Sikkelerus eindigde de eerste trainingsdag op een elfde positie in de gecombineerde uitslag, een resultaat dat vertrouwen gaf voor de rest van het weekend.

Ook tijdens de tweede trainingsdag wist Van Sikkelerus deze lijn door te zetten op het extreem warme Chang International Circuit en zette hij in de Superpole zijn beste uit de trainingen. De MPM WILSport Racedays rijder kwalificeerde zich als veertiende voor de wedstrijd, tevens zijn beste startpositie in de World Supersport. De start van de wedstrijd was ook prima en binnen een paar ronden wist Van Sikkelerus zich op te werken naar een twaalfde positie. Het tempo bij Van Sikkelerus lag zo hoog, dat hij kon aanhaken bij de groep die in gevecht was voor de achtste plaats.

Vanaf de zevende ronde kreeg Van Sikkelerus te kampen met een elektronisch probleem, wat ervoor zorgde dat de motor minder vermogen kreeg. De rondetijden van de coureur uit Akersloot gingen snel omhoog en hij verloor dan ook de aansluiting met de rijders voor hem. In het laatste deel van de wedstrijd kon Van Sikkelerus zijn rijstijl aanpassen naar de problemen en zich herpakken. Van Sikkelerus wist zijn Honda als dertiende over de finish te brengen, dezelfde positie als tijdens de eerste race in Australië. In het weekend van 5 t/m 7 april is de volgende ronde van de World Supersport op Motorland Aragon in Spanje.

Jaimie van Sikkelerus: ‘Het liep vanaf de eerste training hier in Thailand goed en stonden in iedere sessie tussen plek tien en vijftien. Ook was mijn tempo in het begin van de wedstrijd goed en kon ik mee met de groep voor P8. In het midden van de race kregen we problemen met de elektronica, waardoor ik veel tijd verloor. Later kon ik mij herpakken en mijn rijstijl aanpassen. We zijn niet blij, omdat er veel meer had ingezeten. Wel is het goed dat we het weekend hebben kunnen afsluiten met drie WK-punten.’

Recent Posts

Start typing and press Enter to search