Van Sikkelerus zeventiende na sterke openingsfase in Assen

 In EK Supersport 600

Jaimie van Sikkelerus begon sterk aan zijn thuiswedstrijd op het TT Circuit Assen. Vanaf de negentiende startplaats wist de MPM WILSport Racedays coureur met goede rondetijden de aansluiting te vinden voor de punten. In de slotfase voelde zijn motor minder goed aan en kon Van Sikkelerus zich niet meer bemoeien met deze strijd. Van Sikkelerus finishte de race in zeventiende positie.

Het thuisweekend voor Jaimie van Sikkelerus op het TT Circuit Assen begon allesbehalve perfect. Tijdens de eerste trainingsdag was Van Sikkelerus met zijn team zoekende naar de juiste afstelling en het gevoel met de motor. De 21-jarige coureur kwam na twee vrije trainingen dan ook niet verder dan een eenentwintigste tijd. Tijdens de derde vrije training op zaterdagmorgen werd er flinke progressie geboekt. Van Sikkelerus verbeterde zijn tijd met acht tienden en eindigde als zestiende in de uitslag. De Superpole werd een bijzondere sessie, vanwege een rode vlag situatie door een oliespoor en vervolgens begon het te sneeuwen en regenen. Daardoor waren de rondetijden in de eerste helft van de sessie cruciaal voor de startopstelling. In deze fase was Van Sikkelerus nog niet aan zijn gewenste rondetijd gekomen en kwalificeerde hij zich als negentiende voor de wedstrijd in Assen.

Na de start kwam Van Sikkelerus ook door als negentiende na de eerste ronde. Vervolgens won de Honda-coureur een paar posities en wist hij de aansluiting te vinden bij de strijd voor de veertiende positie. Ook wist Van Sikkelerus goede rondetijden te noteren en zo zette hij ook een ronde in de 1’39. Later in de race begon de motor Van Sikkelerus minder goed aan te voelen en moest hij het gevecht om de punten laten gaan. Uiteindelijk finishte de coureur uit Akersloot in zeventiende positie. Het volgende World Supersport evenement is van 10 t/m 12 mei op het circuit van Imola.

Jaimie van Sikkelerus: ‘Het weekend begon niet goed op vrijdag, maar tijdens de tweede dag wisten we ons goed te verbeteren in de derde vrije training. Helaas lukte het niet in de beginfase van de Superpole om een goede tijd te zetten en daarna konden we ons niet meer verbeteren vanwege de weersomstandigheden. Het begin van de race was erg goed en ik was tevreden met mijn rondetijden. We vochten voor de punten, toen mijn motor minder goed begon aan te voelen. Ik moest de rijders voor mij laten gaan en werd zeventiende. Ik hoop op Imola weer voor de punten te kunnen strijden!’

Recent Posts

Start typing and press Enter to search