Van Sikkelerus scoort drie WK-punten bij seizoensopener in Australië

 In EK Supersport 600

Jaimie van Sikkelerus heeft een dertiende plaats drie WK-punten gescoord tijdens de openingsronde van het World Supersport seizoen in Australië. De coureur uit Akersloot leverde deze prestatie ondanks een blessure aan zijn been door sterk samen te werken met het MPM WILSport Racedays Team.

Het World Superpsort seizoen begint traditiegetrouw op Phillip Island in Australië. Het was voor Jaimie van Sikkelerus de tweede keer dat hij op dit prachtige circuit van start mocht gaan. Voorafgaand aan het raceweekend waren er twee testdagen, waarbij Van Sikkelerus een sterke indruk achterliet. De rijder uit Akersloot kon zich mengen in de top-vijftien. De trainingen en kwalificatie tijdens het raceweekend leverden niet het gewenste resultaat op en dit kwam mede omdat Van Sikkelerus veel hinder ondervond aan een pijnlijk been. Het MPM WILSport Racedays Team werkte hard om samen met de 21-jarige coureur een betere zithoogte te bepalen, om zo de belemmering voor de rijder te verminderen.

De wedstrijd werd verreden met een verplichte pitstop, omdat tijdens de testdagen bleek dat anders de banden het qua slijtage niet vol zouden houden op het Phillip Island circuit. De rijders mocht zelf bepalen wanneer ze pitstop uitvoerden, alleen mocht er niet meer dan tien ronden met dezelfde band worden gereden. Van Sikkelerus en zijn team besloten om zo laat mogelijk naar binnen te gaan en dat dit het beste zou zijn in combinatie met zijn been. ‘The Sikk’ had een slechte start, maar kwam daarna steeds verder naar voren. Omdat de Honda-coureur als laatste naar binnen ging voor de pitstop, voerde hij zelfs een ronde de wedstrijd aan. Na de pitstop wist Van Sikkelerus de dertiende plaats naar huis te rijden, waardoor hij drie WK-punten wist te scoren bij de openingswedstrijd van het seizoen.

Jaimie van Sikkelerus: ‘We hebben WK-punten gescoord tijdens de eerste wedstrijd en dat is belangrijk, maar toch ben ik niet tevreden. Helaas had ik gedurende het weekend veel last van mijn been, waardoor we er niet het maximale uit hebben kunnen halen. Het team heeft geweldig werk verricht, want tot kort voor de wedstrijd zijn ze bezig geweest om de zitpositie voor mij zo comfortabel mogelijk te maken om zo belemmering te minimaliseren. Ik had een slechte start, maar wist daarna plaatsen te winnen. In Nederland gaan we met de fysio aan de slag om het probleem te verminderen. Ik kijk nu al uit naar de volgende race in Thailand!’

De volgende wedstrijd is van 15 t/m 17 maart op het Chang International Circuit in Thailand.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search