Twee top tien plaatsen voor Jaimie van Sikkelerus in Brands Hatch

 In Geen onderdeel van een categorie

Jaimie van Sikkelerus uit het MPM ROUTZ racing team  heeft in de British Supersport wedstrijd op Brands Hatch twee top tien plaatsen weten te behalen.

Op vrijdag stonden er twee trainingen op het programma. Omdat Jaimie onlangs op Assen op een R1 motor had gereden, was het in de eerste vrije training even weer wennen aan de R6. Na een aantal aanpassingen na de sessie begon hij met vertrouwen aan de tweede vrije training. Helaas begon het te regenen waardoor Jaimie besloot om het circuit niet op te gaan omdat de weersvoorspellingen voor de zaterdag en zondag droog waren.

In de kwalificatie op zaterdag kon Jaimie niet lekker in zijn ritme komen. Ondanks dat de motor perfect stond afgesteld, miste Jaimie het vertrouwen aan de voorkant. Het lukte Jaimie niet om vertrouwen te krijgen aan de voorband waardoor hij de sessie afsloot op een twaalfde plaats.

In de eerste manche op zondag pakte Jaimie een moeizame start. Hij verloor geen plaatsen maar won er ook geen helaas. Jaimie belandde in een groepje waar hij moeilijk weer uitkwam. Hij vocht tegen zichzelf en dit was frusterend omdat hij wist dat hij beter kon. Ondanks dit bleef hij knokken voor wat hij waard was en wist toch nog als tiende te finishen. 

Jaimie begon zich te focussen op de tweede manche. Ook ditmaal pakte hij geen goede start. Hij startte vanaf de vijftiende plaats omdat hij in de eerste manche geen goede tijd had neergezet. Ditmaal was er echter meer strijdlust en ook zijn rondetijden waren beter. Na een aantal mooie gevechten met mooie inhaalmanoeuvres kwam hij op een negende plaats over de finish.

Dit zijn niet de resultaten die we graag wilden behalen maar hij heeft lekker gereden en veel mooie duels uitgevochten. In de tussenstand van het kampioenschap staat hij op een zesde plaats. Tijdens zijn gevechten was Jaimie goed in beeld op Eurosport, waar de wedstrijd live werd uitgezonden. Over twee weken is de volgende wedstrijd in Thruxton. Hier zal hij gaan vechten om verder naar voren te zitten. Het team heeft goed werk geleverd en daarnaast wil Jaimie al zijn sponsoren bedanken!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search