Jaimie van Sikkelerus schittert met team Yamaha tijdens de 7 uurs endurance race in Assen

 In Geen onderdeel van een categorie

Jaimie van Sikkelerus is met team Yamaha tweede geworden in de 7 uurs endurance race in Assen. Tijdens dit evenement vormde Jaimie samen met Raymond Schouten, Rob Hartog en Bob Whitag het eerste team van Yamaha Nederland. Frank Brouwer was de teamchef en die voerde zijn ervaring in dit soort races perfect uit. Hij gaf de jongens het gevoel dat ze er vol voor konden gaan. Ook de Yamaha R1 machines voorzien van GYTR onderdelen reed fantastisch en werden gedurende de dag perfect geprepareerd door Quinten, die aan Jaimie zijn motor sleutelde.

Tijdens de bekende Le Mans start mocht Jaimie als eerste starten. Toen de vlag viel, rende Jaimie naar zijn motor en zat er als eerste op maar helaas sloeg deze niet gelijk aan. Op een zesde plaats dook hij de eerste bocht in maar stootte tijdens de eerste ronde gelijk door naar de koppositie. Ook zijn teammaten gaven alles wat ze hadden en dit zorgde ervoor dat het team na vier uur nog steeds aan de leiding reed. De wissels verliepen soepel en de Bridgestone banden voldeden super!

Het Yamaha fabrieksteam Yard reed op een tweede plaats en zij komen normaal uit in het wereldkampioenschap endurance. Zij kwamen steeds dichter in de buurt en veranderden hun strategie door met twee van hun snelsten door te gaan. Daarnaast gingen ze bij iedere stint verder op nieuwe banden. Zij waren niet te houden en reden rondetijden die ongelooflijk waren.

Met nog anderhalf uur te rijden moest het team van Jaimie de leiding in de wedstrijd afstaan waardoor ze genoegen moesten nemen met een tweede plaats. Tijdens de wedstrijd hebben ze een grote voorsprong (6 ronden) op weten te bouwen ten opzichte van het derde team. Het team leverde een knappe prestatie en kwam na 235 ronden op een tweede plaats over de finish.

Jaimie heeft de sterren van de hemel gereden op zijn dikke Yamaha R1 en dit was toch weer even iets anders dan zijn normale R6 waar hij normaal mee rijdt. Deze wedstrijd was goed voor het vertrouwen van Jaimie en hier heeft hij laten zien dat hij de snelheid heeft. Daarnaast was het mooi om te zien dat hij weer met een lach van de motor kwam. 

Jaimie wil Yamaha, het team, zijn teammaten en de captain bedanken want zo’n prestatie zet je met z’n allen neer. Daarnaast wil Jaimie al zijn sponsoren bedanken die zijn komen kijken naar deze spectaculaire wedstrijd.  Over twee weken gaat het Britse Supersport Kampioenschap verder waar hij weer op de Yamaha R6 zal rijden.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search