Twee zevende plaatsen voor Jaimie van Sikkelerus in British Supersport 600 Kampioenschap in Knockhill

 In Geen onderdeel van een categorie

Op het circuit van Knockhill in Schotland is Jaimie van Sikkelerus van het MPM Routz Racing team in beide manches op een zevende plaats geëindigd. 

Het weekend begon op vrijdag met twee trainingen. Nadat de motor op de juiste afstelling stond, liep het toch uit op een moeizame training. De valpartijen die hij in de laatste twee wedstrijden vlak voor hem heeft zien gebeuren, deden toch wel iets met hem. Daarom moest hij zich goed concentreren op zijn eigen rijden en proberen de crashes uit zijn hoofd te zetten. Dit was een hele moeilijke opgave maar wel noodzakelijk om lekker te kunnen rijden.

Tijdens de kwalificatie op zaterdag kwam Jaimie iedere keer verkeerd op de baan maar ook veel andere rijders lukte dit niet. Jaimie probeerde van alles maar had er wellicht teveel druk opgezet om een goede ronde neer te zetten waardoor hij niet verder kwam dan een twaalfde tijd.

In de eerste manche pakte Jaimie een goede start en dook gelijk de top tien in. Door een valpartij van een andere rijder werd er met rood gezwaaid waardoor er na vijf minuten opnieuw gestart moest worden. Bij de herstart kwam Jaimie minder goed weg en kwam pas op een twaalfde plaats door. Na zo’n acht ronden begon hij in het juiste ritme te komen maar had ondertussen al wel een achterstand opgelopen. Hij liep hard in op de rijders voor hem en toen hij er bij was, wist hij verschillende rijders in te halen waardoor hij op een nette zevende plaats over de finish kwam. Omdat hij tijdens de race de zesde snelste tijd neer had weten te zetten, mocht hij in de tweede manche op zondag vanaf de tweede startrij starten.

In de tweede manche pakte Jaimie een redelijke start en kwam op een zevende plaats door. Gedurende de wedstrijd verloor hij twee plaatsen maar dit wist hij in de slotfase weer goed te maken waardoor hij zevende werd. 

Met deze resultaten pakte Jaimie belangrijke punten voor het kampioenschap. De volgende wedstrijd is over vier weken in Oulton Park waardoor Jaimie nu zijn gebroken schouder de verdiende rust kan geven!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search