Van Straalen met het MPM Routz Racing Team net buiten de punten in Estoril

 In Geen onderdeel van een categorie

Glenn van Straalen kende een pittig weekeinde op het Circuito do Estoril. Tijdens de laatste ronde van het World Supersport kampioenschap 2020 maakte de MPM Routz Racing Team coureur mooie progressie gedurende de trainingen. Tijdens de races kon Glenn dit niet omzetten naar WK-punten, toen hij als zeventiende en negentiende de finishlijn passeerde.

Afgelopen weekend kwam het MPM Routz Racing Team in actie voor de laatste World Supersport ronde van het seizoen 2020 op het Circuito do Estoril in Portugal. Glenn van Straalen kwam opnieuw in actie op de Yamaha R6 als vervanger van de geblesseerde Jaimie van Sikkelerus. Het Portugese circuit was nieuw voor de 20-jarige coureur. Tijdens de eerste dag zette Van Straalen in beide vrije trainingen een drieëntwintigste tijd op de klokken. Wel wist de rijder uit Hoogkarspel zijn tijd in de tweede vrije training met een seconde te verbeteren. Tijdens deze tweede dag ging het tempo bij Van Straalen flink omhoog. Eerst haalde hij anderhalve seconde van tijd af in de derde vrije training en vervolgens nog eens ruim een seconde in de Superpole. Dit zorgde ervoor dat de Yamaha-coureur zich als twintigste kwalificeerde voor de races in Portugal.

In de eerste ronde lukte het Van Straalen niet om stijgende lijn helemaal door te trekken. In de openingsfase kwam er een rode vlag vanwege een crash. Bij de herstart kwam de jonge coureur goed van de plek en won hij een aantal plaatsen. Vervolgens lukte het Van Straalen niet om de aansluiting met de puntenposities te behouden en hij was dan ook niet tevreden met zijn zeventiende plaats op de finishlijn. In de tweede race had Van Straalen een goede start, maar verloor hij vervolgens een aantal plaatsen in de openingsfase. Deze posities wist de Yamaha-coureur vervolgens wel weer goed te maken en zijn tempo was ook beter dan in de eerste race. Deze pace was alleen net niet voldoende om met de groep die vochten voor het laatste WK-punt mee te gaan. Na eenzame race kwam Van Straalen als negentiende over de finish. Dit waren de laatste races na een drukke periode in het ingekorte seizoen 2020.

Glenn van Straalen: “Over de eerste trainingsdag was ik niet tevreden, maar tijdens de derde vrije training en kwalificatie van zaterdag wisten een goede stap te maken. Ik had dan ook een vertrouwen in een goede eerste race, maar het kwam er niet uit. Ik had moeite om het tempo van de groep voor mij te volgen. Erg jammer, want ik wist dat er meer in zat. In de tweede race was het tempo wel beter, maar niet voldoende om voor de punten te strijden. Het was overall een moeizaam weekend. Ik wil het team bedanken voor hun harde werk dit seizoen!”

Recent Posts

Start typing and press Enter to search