MPM Routz Racing Team scoort met Van Staalen een twaalfde plaats op Magny Cours

 In Geen onderdeel van een categorie

De World Supersport ronde op Magny Cours werd verreden op natte baan. Glenn van Straalen reed goed in deze lastige omstandigheden. Na een elfde startplaats, kwam de coureur van het MPM Routz Racing Team in de laatste ronde van de eerste race ten val op het moment dat hij in gevecht was voor de tiende plaats. In de tweede race wist Van Straalen vier WK-punten te scoren door als twaalfde te finishen. 

Het MPM Routz Racing Team kwam afgelopen weekend met Glenn van Straalen in actie tijdens de voorlaatste World Supersport ronde van het seizoen in Magny Cours. De baan was kletsnat tijdens de eerste trainingsdag. Van Straalen voelde zich goed thuis in deze lastige omstandigheden en zette tijdens beide vrije trainingen een veertiende tijd op de klokken. De kwalificatie werd verreden op een opdrogende baan. In deze lastige omstandigheden zette de 20-jarige Nederlander een uitstekende prestatie neer door een elfde tijd op de klokken te brengen. Dit betekende dat Van Straalen vanaf de vierde startrij aan de races mocht beginnen. 

Vanaf de vierde startrij had Van Straalen een hele goede start op een kletsnatte baan. Het was tevens zijn de eerste volledige regenrace in het World Supersport kampioenschap. Het ging de jonge coureur heel goed af, want in de openingsfase reed hij op een keurige achtste plaats. De condities waren erg lastig. In de loop van de race zakte Van Straaen iets terug en kwam hij in een grote groep terecht, die aan het strijden was om de tiende plaats. Zijn goede race had een ander einde verdiend. In de voorlaatste ronde kwam Van Straalen na een inhaalactie ten val. De coureur uit Hoogkarspel en de motor lagen na de crash op de baan, waardoor er een rode vlag kwam. Gelukkig was Van Straalen op een bezeerd lichaam na ongedeerd. 

In de tweede race was de baan opnieuw nat. Van Straalen had een flink moment na de start bij het uitkomen van de eerste bocht. De Yamaha-coureur kon zijn motor opvangen, maar viel in de openingsfase terug naar een vijftiende plaats. Lang reed de Nederlander rond deze positie. In het tweede deel van de race wist Van Straalen een aantal posities te winnen, doordat meerdere rijders onderuit gingen op de gladde baan. De 20-jarige coureur finishte op een twaalfde plaats, waardoor hij zijn bekeken tweede race met vier WK-punten afsloot.

Over twee weken (16 t/m 18 oktober) rijdt het MPM Routz Racing Team met Van Straalen op het circuit van Estoril in Portugal. Dit is de laatste ronde van het World Supersport seizoen 2020. 

Glenn van Straalen: “Het was in alle sessies nat dit weekend. We begonnen gelijk goed met een veertiende tijd op vrijdag. Mijn eerste race was beter, maar toen konden we het niet afmaken. De grip was naar mijn gevoel anders in de tweede race. Ik had moeite om een goede pace te vinden. Door de vele crashes, hebben we met een twaalfde plaats wel vier WK-punten gescoord. Blijven zitten bleek erg belangrijk te zijn. Overall kunnen we terugkijken op een goed weekend!”

Recent Posts

Start typing and press Enter to search