Goed tempo leveren Epis en MPM Routz Racing geen WK-punten op

 In WK Supersport 600

Lachlan Epis had een goed tempo tijdens de World Supersport ronde op Motorland Aragon wat ruim voldoende was om te gaan voor punten. Helaas zat het de coureur van het MPM Routz Racing Team niet mee tijdens de races, waardoor Epis in beide keren de finish niet haalde.

Jaimie van Sikkelerus komt in het seizoen 2020 helaas niet meer in actie. Zijn plaats bij het MPM Routz Racing Team werd afgelopen weekend opnieuw ingenomen door de Australiër Lachlan Epis. Er werd gereden op Motorland Aragon, waar volgend week nogmaals een World Supersport ronde op het programma staat. De 20-jarige coureur wist zich tijdens de trainingen telkens goed te verbeteren en dat leverde Epis een negentiende startplaats voor de twee races op.

Zaterdagmiddag begon Epis sterk aan de eerste World Supersport race op Aragon. Binnen een aantal ronden had hij zich weten op te werken naar een veertiende plaats. Er stond enorm veel wind en dit zou voor Epis heel ongelukkig uitpakken. Na een aantal ronden kwam in de laatste bocht de harde wind onder de motor van Epis. Aangezien de jonge coureur op de limiet reed, verloor hij bijna de voorkant van de motor.

Tijdens dat moment schudde de motor zo erg, dat Epis dacht dat er een technisch probleem was. De Australiër besloot dan ook uit veiligheidsoverwegingen om naar de pits te gaan. Hierdoor kwam er een einde aan zijn veelbelovende race. Gelukkig bleek tijdens de controle door het team dat er geen technisch probleem was, maar dat schudden puur was ontstaan door de harde windstoten.

Zondagmiddag wilde Epis gaan voor WK-punten. De start was opnieuw veelbelovend. De MPM Routz Racing Team coureur wist in de openingsronde meerdere plaatsen te winnen en reed aan de rand van de punten toen hij bij het ingaan van de tweede ronde onderuit ging in de eerste bocht. Dit betekende de tweede nulscore voor Epis in Aragon, terwijl hij zeker het tempo had om te gaan voor een goede puntenklassering.

Lachlan Epis: “Het was zo’n weekend waar we het geluk niet aan onze zijde hadden. We hadden een sterk tempo, zelfs na wat moeilijkheden op vrijdag. We waren competitief in beide races, maar het zat ons niet mee. Ik baal voor het team. Het is fijn dat we niet lang hoeven te wachten om revanche te nemen, want volgende week gaan we er weer vol voor in Aragon!”

Recent Posts

Start typing and press Enter to search