Wisselvallig weekend voor Epis met het MPM Routz Racing Team in Portimão

 In Geen onderdeel van een categorie

Lachlan Epis wisselende sterke momenten af met minder goede momenten tijdens de World Supersport ronde in Portimão. In de eerste race kwam de Australiër als zeventiende over de finish. In de tweede race kwam Epis ten val. 

Net als in Jerez was Lachlan Epis de vervanger van de geblesseerde Jaimie van Sikkelerus in Portimão. Gedurende de eerste dag wist het MPM Routz Racing Team positieve stappen te maken met de Australiër wat resulteerde in een achttiende rondetijd. De tweede dag verliep wisselvallig. Na een goede derde vrije training kwam Epis in de Superpole kwalificatie niet verder dan een tweeëntwintigste plaats. Volgens het nieuwe tijdschema worden er nu ieder raceweekend twee races verreden.

Epis begon zaterdagmiddag uitstekend aan de eerste race en wist zich binnen korte tijd op te werken naar de top-vijftien. Helaas lukte het de jonge coureur niet om dit tempo vast te houden en kreeg hij problemen met de grip. In het tweede deel van de race zakte Epis een aantal plaatsen, waardoor hij uiteindelijk als zeventiende te finishlijn passeerde. In de tweede race kende Epis opnieuw een sterke openingsfase en wist hij naar zeventiende plaats komen. Helaas kon hij zijn veelbelovende begin geen vervolg geven, toen hij met een vervelende highsider ten val kwam in de vijfde ronde. 

De volgende ronde van het World Supersport kampioenschap is van 28 t/m 30 augustus op Motorland Aragon in Spanje. Het MPM Routz Racing Team zal op een later moment bekendmaken welke coureur tijdens dit evenement in actie zal komen op de Yamaha R6. 

Lachlan Epis: “Van de buitenzijde zag het er misschien uit als een moeilijke laatste dag in Portimão, maar ik denk dat we als team trots mogen zijn. We hebben een goed tempo laten zien en laten zien dat we in beide races hard kunnen vechten om posities te veroveren. We moeten hard blijven werken om de juiste afstelling voor mij te vinden, zodat ik goede resultaten kan leveren op de Yamaha R6 van het MPM Routz Racing Team.”

Recent Posts

Start typing and press Enter to search