MPM Routz Racing Team met Epis zestiende en zeventiende in Jerez

 In Geen onderdeel van een categorie

Het MPM Routz Racing Team kwam afgelopen weekend in actie op het circuit van Jerez voor de herstart van het World Supersport seizoen. Lachlan Epis verving de geblesseerde Jaimie van Sikkelerus en scoorde op de Yamaha R6 van het Nederlandse team een zestiende en zeventiende plaats in de races. 

Helaas kon Jaimie van Sikkelerus vanwege zijn beenblessure niet in actie komen tijdens de herstart van het World Supersport seizoen in Jerez. Het voltallige MPM Routz Racing Team was wel aanwezig met Lachlan Epis als vervanger van Van Sikkelerus. Tijdens de eerste dag was het nog even zoeken naar de juiste afstelling voor de Australiër op de Yamaha R6 van het Nederlandse team in de extreem warme omstandigheden. Het was namelijk rond de 40 graden in Zuid-Spanje. Zaterdagmorgen tijdens de derde vrije training werd er gelijk een flinke stap gemaakt en Epis verbeterde zijn met bijna een seconde. In de Superpole kwalificatie haalde de 20-jarige coureur nog een negen tienden van zijn tijd af. Hierdoor plaatste hij zich als tweeëntwintigste voor de wedstrijden. 

Helaas kon Epis deze lijn niet doortrekken in de race. De baantemperaturen waren voor de start enorm opgelopen en daardoor de afstelling niet goed uit. De Yamaha-coureur kende een moeilijke wedstrijd in de staart van het veld, maar mede door diverse uitvallers kwam hij als zestiende over de finishlijn. Het geluk van het nieuwe tijdschema is, dat de WorldSSP coureurs een herkansing krijgen in de tweede race op zondag. De tweede race ging dan ook een stuk beter. Epis kon zich nu beter mengen in de strijd om de punten, maar verloor door een foutje de aansluiting. Na een ingekorte race, vanwege een rode vlag situatie na een incident in de opwarmronde, kwam de Australiër als zeventiende over de finish. Volgende week is al de volgende World Supersport ronde op Portimão. Dan zal opnieuw Epis de honneurs waarnemen voor het MPM Routz Racing Team.  

Lachlan Epis: “Vooraf zou het al een lastig weekend gaan worden, aangezien ik nog weinig op deze motor had gereden en Jerez een circuit is die de andere rijders goed kennen. We werkten goed samen en vonden een goede richting qua setup voor de Superpole. We hadden problemen met de grip tijdens de hitte in de eerste race. Het team heeft hard gewerkt om mij een sterke motor te geven voor de tweede race, maar door een foutje verloor ik de aansluiting met de groep. Het is frustrerend, omdat we qua tempo mee kunnen doen voor de punten. Ik wil het team bedanken voor hun harde werk en ik kijk er naar uit om ze volgende week in Portimão met sterke resultaten te belonen.”

Recent Posts

Start typing and press Enter to search