Van Sikkelerus maakt testmeters met zijn Yamaha R6 en R1 op Assen

 In Geen onderdeel van een categorie

Er kan weer getraind worden op de motor en daar maakt Jaimie van Sikkelerus volop gebruik van. De coureur van het MPM Routz Racing Team maakte in de afgelopen weken trainingsmeters met zijn Yamaha R6 en Yamaha R1 op het TT Circuit Assen. Van Sikkelerus wist gedurende deze dagen zijn snelheid en ritme steeds verder op te schroeven. 

Na de eerste World Supersport wedstrijd eind februari op Phillip Island in Australië was het lang rustig. Vanwege de corona-uitbraak lag de motorsport lange tijd stil en op dit moment is het ook nogniet exact duidelijk wanneer er weer wedstrijden gereden kunnen worden. Het goede nieuws is wel dat er weer getraind mag worden op de motor. Van Sikkelerus begon met een aantal trainingen met zijn Supermoto. Woensdag 27 mei was de eerste echte test na de race in Australië. Dit gebeurde tijdens een KNMV testdag op het TT Circuit Assen.

Dit was voor Van Sikkelerus een mooie kans om zijn Yamaha R6 en Yamaha R1 van het MPM Routz Racing Team te testen, waarmee hij normaal gesproken mee uitkomt in het Nederlands kampioenschap. De weersomstandigheden waren uitstekend en daarnaast gaf het nieuwe asfalt van het TT Circuit Assen veel grip. Van Sikkelerus genoot dan ook volop, terwijl hij veel afwisselende tussen zijn Yamaha R6 en Yamaha R1. 

Jaimie: “Hele leuke en mooie testdag van de KNMV op Assen! Voor het eerst weer op het grote circuit gereden sinds februari. We hadden zowel de Yamaha R6 als Yamaha R1 mee. Eerst de motoren ingereden en daarna snel een goed ritme gevonden. Ook veel afgewisseld van motor. Dat is iets waar ik vorig jaar moeite mee had, maar wat mij juist nu heel goed af ging. Leuke strijd gehad op de baan met de andere rijders. Het was een topdag!”

Ruim een week later (5 en 6 juni) ging Van Sikkelerus opnieuw naar Assen voor twee trainingsdagen tijdens circuitdagen van CRT Holland. Deze keer waren de weersomstandigheden zeer wisselend en maakte de 23-jarige coureur uit Akersloot zowel meters op een natte, droge als halfnatte baan. Op een natte baan rijden met de Yamaha R1 was nieuw voor Van Sikkelerus en daarom ook erg leerzaam. De snelheid zat er al goed in, waardoor Van Sikkelerus en zijn team ook deze trainingsdagen met een goed gevoel konden afsluiten.

Jaimie: “De eerste dag hadden we heel veel regen, maar het nieuwe asfalt geeft ook in deze omstandigheden veel grip. Het waren lastige omstandigheden, omdat het ook koud was en veel wind stond. Maar een goed gevoel gecreëerd met zowel de 1000 als 600 in de regen. Zaterdag hadden in totaal zes sessies, omdat we ons zowel voor 600cc als 1000cc klasse hadden ingeschreven. Er waren meerdere snellere rijders in de baan, waardoor we het een goede training was. Ook het switchen tussen de motoren ging weer erg goed. Het schakelen en de rempunten zijn totaal anders, maar het gaat mij steeds makkelijker af. Ik ben dan ook meer dan tevreden hoe deze training verlopen is.”

In juni en juli zal Van Sikkelerus nog meer gaan testen in de voorbereiding op de hervatting van het WK seizoen. Het lijkt er nu sterk op dat in het weekend van 31 juli t/m 2 augustus het World Supersport seizoen hervat wordt in Jerez, gevolgd door een week later op Portimão en weer twee later op Motorland Aragon. De verwachting is dat we binnen een aantal weken meer informatie ontvangen hierover. We houden jullie op de hoogte! 

Klik op de volgende link om de foto’s op groot formaat te downloaden: https://we.tl/t-pJQ4pBY3gF

 

Fotocredits: Damon Teerink

Recent Posts

Start typing and press Enter to search