Van Sikkelerus zestiende tijdens seizoensopener in Australië

 In Geen onderdeel van een categorie

Jaimie van Sikkelerus is in de World Supersport seizoensopener op Phillip Island als zestiende over de finish gekomen. De MPM Routz Racing Team coureur moest als eenentwintigste de wedstrijd aanvangen. Vanwege de bandenslijtage op het Australische circuit moesten de coureurs een verplichte pitstop maken in de race. 

De eerste ronde van het World Supersport kampioenschap werd traditiegetrouw verreden op het circuit van Phillip Island in Australië. De eerste vrije training begon op een natte baan. Veel rijders waaronder Jaimie van Sikkelerus kwamen alleen in het laatste deel van de sessie op de baan, op het moment datde baan aan het opdrogen was. “The Sikk” zette een twaalfde tijd in FP1. In de tweede sessie lukte het niet om door te versnellen, maar zaterdagmorgen in FP3 wist Van Sikkeleruswel zeven tienden van zijn tijd af te halen. In de Superpolestond er meer wind en moest de MPM Routz Yamaha rijder genoegen nemen met een eenentwintigste startpositie. 

De bandenslijtage geeft ieder jaar problemen op Phillip Island en daarom koos de organisatie er ook dit jaar voor om een verplichte pitstop in te lassen. Nieuw dit seizoen is dat er gereden wordt met slicks. In de race van zestien ronden, mochten de rijders maximaal tien ronden rijden met één setje rubber. Van Sikkelerus had een matige start en verloor een paar posities. In de openingsfase wist de coureur uit Akersloot een aantal rijders te passeren en kwam kort voor de pitstopsaan op een zestiende positie. De 22-jarige bleef het langste doorrijden, waardoor hij ook even de race mocht aanvoeren. Na zijn pitstop wist Van Sikkelerus de zestiende plaats tot aan de finish vast te houden, waardoor hij net buiten de punten eindigde tijdens de eerste race van het seizoen. 

Jaimie van Sikkelerus: “Het was al met al een moeizaam weekend. In de trainingen lukte het niet om de tijden te rijden die ik graag zou willen. Tijdens de warm up hadden we een goed tempo en lieten we zien dat we de strijd aan konden gaan met de groep voor de punten. Dit lukte in de race uiteindelijk net niet en we moesten genoegen nemen met een zestiende plaats. We gaan ons nu opmaken voor de tweede ronde in Qatar en dan gaan we er weer vol voor!”

De tweede ronde van het World Supersport kampioenschap is van 13 t/m 15 maart op het Losail International Circuit in Qatar.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search