Van Sikkelerus sluit seizoen sterk af met drie WK-punten in Qatar

 In Geen onderdeel van een categorie

Jaimie van Sikkelerus heeft zijn seizoen op een zeer goede manier afgesloten. Tijdens de laatste World Supersport van het seizoen in Qatar scoorde de coureur uit Akersloot een dertiende plaats. Dit betekende drie WK-punten voor Van Sikkelerus en tevens zijn beste seizoensresultaat.

In het weekend van 25 t/m 27 oktober vond de laatste ronde van het World Supersport kampioenschap plaats op het Losail International Circuit in Qatar. De eerste training was het flink wennen voor Jaimie van Sikkelerus, omdat er gereden werd in het donker onder kunstlicht. Een nieuwe ervaring voor de coureur uit Akersloot op tevens een voor hem nieuw circuit. Tijdens de tweede training was Van Sikkelerus gewend aan de nieuwe omstandigheden en gingen de rondetijden snel omlaag. De Honda-coureur reed een sterke en constante sessie, die afgesloten werd met een nette zestiende tijd.

De derde vrije training werd gebruikt om een aantal zaken te proberen aan de afstelling, die niet goed uit bleken te pakken. Tijdens de Superpole kwalificatie zat het team qua afstelling weer op de juiste weg en had Van Sikkelerus een goed gevoel met de motor. Tijdens zijn laatste ronde was Van Sikkelerus onderweg naar een snelle tijd, toen hij in de derde sector door een andere rijder naar buiten werd gedwongen en een halve seconde verloor. Het bleek uiteindelijk wel de snelste ronde van Van Sikkelerus in de Superpole te zijn en hij kwalificeerde zich als zeventiende voor de wedstrijd. Geen slechte uitgangspositie, maar er had absoluut meer ingezeten.

De wedstrijd werd zaterdagmiddag uitgesteld, omdat het in Qatar eerder op de dag keihard geregend had. Op een natte baan rijden in het donker rijden is geen goede combinatie. De race werd ingekort tot twaalf ronden, maar de baan bleek toch nog wel erg tricky te zijn met veel natte plekken. Van Sikkelerus had een hele goede start en ging als twaalfde de eerste bocht in. Helaas verloor Van Sikkelerus een paar bochten later vier plaatsen toen zijn motor bij het terugschakelen in de neutraal schoot en wijd ging. Vervolgens reed de Honda-rijder in de eerste helft van de race aan de rand van de punten. Halverwege de wedstrijd kwam de coureur uit Akersloot naar voren en wist zich op te werken naar een veertiende plaats. Vanwege een crash in de laatste ronde van een rijder voor Van Sikkelerus, kwam hij als dertiende over de finish. Dit betekende drie WK-punten en het beste resultaat van Van Sikkelerus in de World Supersport; een mooie manier om het seizoen af te sluiten!

Jaimie van Sikkelerus: ‘Het was een aparte situatie in de race met het water op de baan. In sommige bochten moest je onder hellingshoek de motor rechtop zetten. Ik kon uiteindelijk vrij goed omgaan met deze omstandigheden. Mijn start was erg goed en ik lag op plaats twaalf na drie bochten. Het was erg zonde dat ik een paar bochten later weer vier plaatsen kwijt was. Daarna heb ik mij wel langzaam naar de punten opgewerkt en hebben we het seizoen mooi afgesloten met een dertiende plaats!’

Recent Posts

Start typing and press Enter to search