Van Sikkelerus achttiende in Argentijnse World Supersport wedstrijd

 In Geen onderdeel van een categorie

Jaimie van Sikkelerus liet in Argentinië zien de snelheid te hebben om voor Wolrd Supersport punten te kunnen strijden. Helaas kreeg Van Sikkelerus gedurende de race te kampen met problemen met het terugschakelen, waardoor er niet meer in zat dan een achttiende plaats op het nieuwe circuit San Juan Villicum.

De laatste twee wedstrijden van het World Supersport seizoen worden buiten Europa verreden. Zo kwam Jaimie van Sikkelerus afgelopen weekend (12 t/m 14 oktober) in actie op het nieuwe circuit San Juan Villicum in Argentinië. Het circuit was pas net klaar voordat de rijders begonnen aan de eerste training. Dit zorgde er tevens voor dat het circuit erg glad was met daarnaast veel vuil op de baan. Het was dus aftasten voor de coureurs en daarom was het tevens belangrijk om zoveel mogelijk meters te maken tijdens de vrije trainingen van vrijdag. Helaas miste Van Sikkelerus een halve sessie, omdat hij in de tweede vrije training meerdere keren moest binnenkomen omdat er een verkeerde richting qua afstelling was gekozen.

De derde vrije training op zaterdagmorgen was een positieve sessie en Van Sikkelerus had een goed gevoel op zijn Honda. Dit resulteerde erin dat de coureur uit Akersloot zijn tijd met tweeënhalve seconde wist te verbeteren. Ook de Superpole kwalificatie verliep positief, waarin Van Sikkelerus een achtste tijd in Superpole 1 wist te noteren. Dit betekende dat Van Sikkelerus als achttiende de wedstrijd in Argentinië mocht aanvangen. Het gat naar de rijders voor hem was klein in de kwalificatie, waardoor Van Sikkelerus alle kansen had om te kunnen vechten voor een puntenpositie.

De wedstrijddag begon goed voor Van Sikkelerus toen hij op een half natte baan een keurige vijfde tijd zette in de warm-up. Bij de start van de race was de baan volledig droog. De start verliep niet zoals gehoopt, want in de tweede bocht kwam de 21-jarige coureur op het vuile deel van de baan waardoor hij bijna crashte. Hierdoor moest Van Sikkelerus als laatste zijn weg vervolgen. In de openingsronde wist de Honda-coureur een aantal plaatsen te winnen en binnen een paar ronden wist hij op te schuiven naar de achttiende plaats. Van Sikkelerus zat in de groep die vocht voor plaats twaalf, toen hij problemen kreeg met terugschakelen en daardoor een paar keer rechtdoor schoot. Van Sikkelerus verloor de aansluiting met de groep en finishte de wedstrijd op een achttiende plaats. Erg jammer, omdat Van Sikkelerus zeker het tempo had om voor de punten te kunnen strijden.

Jaimie van Sikkelerus: ‘Ik was nog niet tevreden over positie in de kwalificatie, maar we stonden er niet slecht bij. De start van de race was ook niet slecht, maar in de tweede bocht kwam ik aan de buitenkant te zitten waardoor ik bijna crashte en terugviel naar de laatste plaats. Ik was tevreden met mijn tempo in de eerste ronden en ik had het gevoel dat we voor een mooi resultaat konden rijden. Helaas kreeg ik problemen met terugschakelen, waardoor ik rijders voor mij moest laten gaan. Over twee weken in Qatar hebben we een nieuwe kans om te gaan voor een goede uitslag!’

De laatste World Supersport wedstrijd van het seizoen wordt zaterdag 27 oktober verreden in Qatar.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search