Van Sikkelerus zeer ongelukkig na geweldige eerste ronde in Assen

 In WK Supersport 600

Jaimie van Sikkelerus begon uitstekend aan de World Supersport wedstrijd op het TT Circuit Assen. Vanaf een vierentwintigste startplaats wist hij in een halve ronde tien plaatsen te winnen.

Helaas werd hij er na een halve ronde afgetikt door een andere rijder, waardoor er een zeer ongelukkig einde kwam aan de thuisrace van de rijder uit Akersloot.

Het thuisweekend van Jaimie van Sikkelerus begon met een lastige trainingsdag in Assen. In de eerste vrije training had de 20-jarige coureur uit Akersloot problemen met de voorkant van zijn Honda en had daardoor niet het vertrouwen om echt snel rond te gaan. In de tweede training miste Van Sikkelerus zelf het juiste ritme, waardoor niet de dag niet naar tevredenheid werd afgesloten.

Een zeer positieve stap werd er gemaakt in de derde vrije training, toen de Gemar Lorini Honda rijder maar liefst anderhalve seconde van zijn tijd van vrijdag wist af te halen. Van Sikkelerus zette een zeventiende tijd in deze sessie. Helaas lukte het hem niet om deze lijn in de Superpole kwalificatie door te zetten, waardoor hij de wedstrijd moest aanvangen vanaf een vierentwintigste startplaats.

De warm-up voorafgaand aan de race gaf Van Sikkelerus vertrouwen, toen hij zijn snelste tijd van het weekend wist te klokken. De start van de race was niet geweldig, maar zijn vervolg wel. In de eerste halve ronde wist hij links en rechts rijders te passeren en had na een halve ronde al tien plaatsen gewonnen. Van Sikkelerus reed in veertiende positie toen hij in De Bult door een andere rijder werd aangetikt en crashte. Zo kwam er na het sterke begin van Van Sikkelerus wel heel vroeg een einde aan zijn thuisrace.

Jaimie van Sikkelerus: ‘We hadden een lastig begin van het weekend, maar de warm-up van zondagmorgen gaf veel vertrouwen voor een goede wedstrijd. In de eerste ronde ging het geweldig en ik wist tien rijders te passeren. Het is erg balen dat ik werd aangetikt, maar zoiets kan gebeuren in het racen. Het geeft een goed gevoel dat ik zoveel rijders kon passeren in de eerste ronde en dit moeten we meenemen naar de volgende race in Imola.’

De volgende World Supersport wedstrijd wordt zondag 13 mei verreden op het circuit van Imola in Italië.

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search