Jaimie van Sikkelerus wint beide manches van het NK Supersport 600 in Assen

 In NK SuperCup 600

Jaimie van Sikkelerus van Start Racing heeft het Nederlands Kampioenschap Supersport 600 in Assen weten te winnen. De Akersloter schreef beide manches op zijn naam en scoorde hiermee het maximale aantal punten.

Op vrijdag ging het in de trainingen nog niet echt lekker. Hij reed niet op de motor van het team maar op zijn eigen motor en daardoor was het even zoeken naar de juiste set up. Op zaterdag stonden er twee kwalificaties en een wedstrijd op het programma. Voor de eerste kwalificatie was er een andere afstelling in de motor gezet maar dit bleek al snel niet de juiste oplossing te zijn. Alles werd snel teruggezet en hiermee voelde Jaimie zich een stuk vertrouwder.

In de eerste manche pakte hij een super start en dook op een tweede plaats de eerste bocht in. Omdat het ONK samen reed met het IDM Kampioenschap ontstond er gelijk een mooie strijd. Na twee ronden werd Jaimie gepasseerd door een rijder die vervolgens onmiddellijk onderuit ging. Dit had tot gevolg dat hij moest uitwijken en gelijk buiten de baan belandde. Gelukkig bleef hij op de motor zitten maar wel was hij hierdoor teruggezakt naar een achtste plaats. Knokkend voor alles wat hij waard was, vocht hij zich terug naar voren. Hij reed het gat dicht en begon plaatsen winst te boeken. Uiteindelijk finishte hij als zesde maar was hiermee wel de beste ONK-rijder.

De start van de tweede manche was een stuk minder goed en ditmaal kwam hij pas op een zevende plaats uit de eerste bocht, waarmee hij wel gelijk aan de leiding reed van de ONK-rijders. Hij reed het gat tot aan de kopgroep bijna dicht totdat hij met een Duitse rijder van positie begon te wisselen. Door het gevecht verloren ze de aansluiting maar het was wel mooi om te zien. In de laatste ronde reed Jaimie nog een nieuwe PR en de tweede tijd van de wedstrijd totaal. Van de ONK-rijders die streden voor punten om het Nederlands Kampioenschap reed Jaimie ruim aan de leiding en won de manche met overmacht.

Het was weer een succesvol weekend voor Jaimie waarin hij met twee mancheoverwinningen tevreden huiswaarts kon keren. Jaimie wil al zijn sponsors, helpers en familie bedanken voor de steun.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search