Jaimie van Sikkelerus wint zijn allereerste NK Supersport 600 in Hockenheim

 In NK SuperCup 600

Jaimie van Sikkelerus van Start Racing heeft in het Duitse Hockenheim zijn allereerste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap Supersport 600 weten te winnen.

De rijder uit Akersloot nam in beide manches gelijk het heft in handen en wist beide keren op gecontroleerde wijze naar de zege te rijden.

Het weekend begon op vrijdag gelijk al uiterst positief voor Jaimie. Hij had nog nooit eerder op het circuit van Hockenheim gereden maar had zijn draai gelijk al gevonden. Er stonden vijf trainingen van twintig minuten op het programma die hij allemaal als snelste 600cc rijder af wist te sluiten. Dit gaf hem veel vertrouwen voor de zaterdag.

In de eerste kwalificatie op zaterdag ging Jaimie op pad met oude banden om zo de nieuwe banden te sparen voor de twee kwalificaties. Zonder grote risico’s te nemen wist hij een derde tijd neer te zetten. Voor de tweede kwalificatie had hij van Pirelli een zachte band gekregen om een tijd neer te gaan zetten. De ronde die Jaimie neer wist te zetten, was super snel en met een verschil van 1,2 sec op de tweede man wist hij de kwalificatie op pole position af te sluiten.

Onder goede weeromstandigheden ging de eerste manche van start. Jaimie kwam goed weg bij de start en reed aan de leiding in een kopgroep van vijf rijders. Jaimie reed een gecontroleerde wedstrijd en stond de koppositie niet meer af. Na 75% van de wedstrijd werd er code rood gegeven omdat er een andere rijder ten val was gekomen. Er kwam geen herstart waardoor Jaimie zijn eerste manche van het seizoen wist te winnen. Trots nam hij plaats op het hoogste schavot en was er op gebrand om ook in de tweede manche op zondag iets goeds te laten zien.

Met stralend weer ging de tweede manche van start. Jaimie was een klein beetje zenuwachtig want alle ogen waren op hem gericht. Na het uitvallen van de lichten nam hij gelijk de koppositie in handen en begon al vrij snel weg te lopen bij de concurrentie. Iedere ronde liep hij ruim een seconde weg bij zijn achtervolgers en pakte ook in de tweede manche de volle winst.

Aankomend weekend (zaterdag en zondag) zal Jaimie starten in een ADAC wedstrijd op het TT circuit van Assen. Iedereen is van harte welkom om Jaimie hier aan te komen moedigen.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search