Jaimie van Sikkelerus heel dicht in de buurt van het podium in NK Supersport 600 in Assen

 In NK SuperCup 600

Jaimie van Sikkelerus van Start Racing is in de vierde wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap Supersport 600 in Assen heel dicht bij een podiumplaats gekomen. In de tweede helft van de wedstrijd streed hij voor de derde plaats maar moest helaas net zijn meerdere erkennen in Danny van de Sluis en werd op een vierde plaats afgevlagd.

Na twee kwalificaties mocht Jaimie starten vanaf P6. Zijn start was goed en in de beginfase wist hij zijn positie goed in handen te houden. Op een gegeven moment werd hij op het rechte stuk ingehaald door de snelle Honda van Danny van de Sluis. Er werd flink gestreden in een groepje vanaf de derde tot aan de zesde man. Jaimie vocht voor alles wat hij waard was maar door een paar kleine foutjes wisten de derde en vierde man een klein gaatje te slaan. De Akersloter herpakte zich goed en knokte zich naar voren. Zover zelfs dat hij Danny van de Sluis wist te passeren en aan kwam op een derde plaats. Dit was van korte duur want van de Sluis wist hem op het lange rechte stuk weer terug te pakken omdat de snelheid van Jaimie nog hoger moet worden in de bochten Mandeveen/Duikersloot.

Jaimie gaf niet op en vocht een mooi duel uit met Danny om de derde plaats. Samen liepen ze weg van de vijfde man waardoor ze zich goed op elkaar kon focussen. Echter in het heetst van de strijd raakte Danny een knop op het stuur waardoor de motor onmiddellijk in hield. Dit had tot gevolg dat Jaimie er op hoge snelheid in knalde waarbij zijn knie hard in aanraking kwam met de voetsteun van Danny. Na deze aanrijding had Jaimie het moeilijk om zijn been weer terug op de voetsteun te krijgen. Daarnaast kwam hij even naast de baan terecht maar kon gelukkig verder. Het gat tot aan Danny werd weer dichtgereden en met nog twee bochten te gaan leek Jaimie hem voorbij te gaan. Met een prachtige inhaalmanoeuvre ging hij buiten om Danny heen en ging op hoge snelheid naar de Geert Timmer bocht, waar ook Danny iets later voor remde. Danny kwam beter uit voor de bocht en wist Jaimie terug te pakken waardoor de Akersloter genoegen moest nemen met een vierde plaats.

Het podium was dit keer heel dicht bij maar opnieuw moest hij genoegen nemen met een vierde plaats. Na de wedstrijd is Jaimie voor zijn knie naar het medisch centrum gegaan en hier werd geconstateerd dat hij een gekneusde knieschijf heeft. Deze week zal er een scan van zijn knie worden gemaakt zodat de status van zijn knie goed in beeld is.

Alle monteurs, team, familie en sponsoren bedankt voor de steun in het afgelopen weekend!

Fotocredits: Kees Siroo

Recent Posts

Start typing and press Enter to search