Jaimie van Sikkelerus kent leerzame WK Supersport 600 wedstrijd in Donnington

 In EK Supersport 600

Jaimie van Sikkelerus van Start Racing heeft een hele leerzame WK Supersport 600 wedstrijd gereden in Donnington Park. In de wedstrijd reed hij sterk. Na een aantal moeilijke bochten in de eerste ronde kwam hij tijdens de wedstrijd terug van een 27ste naar een 23ste positie.

Op dinsdag voor de wedstrijd hoorde Jaimie pas dat hij mocht starten in Donnington. De motor, die opdat moment nog niet klaar was, werd ingeladen en er werd vertrokken richting Engeland. Op woensdag was Jaimie jarig maar had eigenlijk alleen maar oog voor zijn wildcard voor de wedstrijd in Donnington.

Op vrijdag waren de weersomstandigheden mooi en werden er twee sessies van een uur gereden. In deze sessies heeft Jaimie geprobeerd om de afstelling van zijn motor naar wens te krijgen. Naarmate de sessies vorderden kwam hij beter in zijn ritme en dit zorgde ervoor dat zijn tijden naar beneden gingen.

Op zaterdag werkte Jaimie een goede kwalificatie af. Zijn tijd was goed voor een achtentwintigste startpositie en hier was de Akersloter tevreden mee. Op zondagochtend stond er nog een warm up voor de wedstrijd op het programma. Hierin wilde het niet lukken met Jaimie. Achteraf bleek de vering niet helemaal goed te staan maar voor de wedstrijd werd de oude setting er terug ingezet zodat hij met een goed gevoel aan de voorbereiding kon beginnen.

De start van de wedstrijd verliep goed maar omdat hij in de eerste drie bochten verkeerd uitkwam, verloor hij vier plaatsen. Vanaf een zevenentwintigste plaats begon hij te knokken om naar voren te komen. Met goede rondetijden liep hij in op een groepje van vier man dat voor hem reed. Helaas kwam hij even in aanraking met een andere rijder waardoor hij weer wat tijd verloor. Hij gaf niet op en bleef knokken voor wat hij waard was. Na een goed gereden wedstrijd kwam hij met een achterstand van twee tienden van een seconde op de 22ste man als 23ste over de finish.

Jaimie heeft weer enorm veel ervaring opgedaan en een prachtige race gereden. Op 11 juni zal de Akersloter aan de start komen in het Nederlands Kampioenschap in Assen. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken, de toegang is gratis!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search