Succes en tegenslag voor Jaimie van Sikkelerus

 In NK SuperCup 600

Jaimie van Sikkelerus van Start Racing heeft in het afgelopen weekend succes en tegenslag gekend. Op zaterdag kwam hij in de tweede kwalificatie van het NK Supersport 600 in Assen ten val waarbij zijn gashendel schade opliep. Omdat de monteurs hier te laat achter kwamen, kon het probleem niet verholpen worden voor de wedstrijd waardoor hij niet van start kon gaan. Op zondag wist hij op overtuigende wijze de supermoto 4 uurs endurance in Lelystad te winnen, wat de teleurstelling van de zaterdag toch een heel eind goed maakte!

Op vrijdag was hij al snel tijdens de trainingen in Assen. In alle vijf de sessies van twintig minuten was hij bij de snelste twee te vinden. Op zaterdagochtend werd de eerste kwalificatie verreden. Jaimie perste er een hele snelle rondetijd uit waarmee hij de snelste tijd pakte. Voor de rijder uit Akersloot was dit de eerste keer in zijn carriere. Ook in de tweede kwalificatie was hij snel en wist hij een tweede tijd op de klokken te zetten, met een verschil van slechts een tiende van een seconde op de snelste. Hij was hier nog niet helemaal tevreden mee en zette nogmaals aan. In deze ronde kwam hij ten val maar gelukkig viel de schade mee en kon hij zich met een aantal schaafwonden en blauwe plekken voor gaan bereiden op de wedstrijd.

Vlak voor de start van de wedstrijd ontdekten de monteurs dat er iets niet goed was met het gas. Het probleem was groter dan in eerste instantie gedacht werd en helaas kregen de monteurs het ook niet op tijd klaar voor de start. Het gas bleef hangen waardoor het onverantwoord was om het te proberen. Zwaar teleurgesteld keerde hij terug naar de camper maar zoals iedereen weet ook Jaimie dat dit bij de sport hoort.

Op zondag kon hij zijn revanche nemen tijdens de 4 uurs endurance supermoto in Lelystad. Jaimie had er zin in en dit was gelijk in de training al te zien. Hij pakte de pole position en wist hiermee Devon Vermeulen (snelste supermoto-rijder van Nederland en top tien van de wereld) met een verschil van acht tienden van een seconde achter zich te houden.

In de wedstrijd wist Jaimie hele snelle maar ook constante tijden neer te zetten. Samen met zijn teammaat reed hij naar de overwinning en had op de finish een voorsprong van zes ronden op het tweede team. Deze overwinning nam de teleurstelling van de zaterdag toch al een heel eind weg.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search