Viermaal podium inclusief twee keer winst voor Van Sikkelerus in Dijon

In NK SuperCup 600

Jaimie van Sikkelerus heeft een uitstekende prestatie neergezet tijdens het Nederlands kampioenschap op het circuit van Dijon. De coureur uit Akersloot kwam uit in zowel de ONK SuperCup 600 als ONK SuperCup 1000 klasse en scoorde tijdens zijn drukke weekend vier podiumplaatsen waaronder twee overwinningen.

Het was een druk weekend voor Jaimie van Sikkelerus tijdens de OW Cup in Frankrijk, omdat hij in twee klassen van start ging. Dat betekende twaalf trainingssessies en vier wedstrijden in twee dage. Tijdens de eerste dag was het ook nog eens enorm warm. Het circuit van Dijon et Prenois was nieuw voor de coureur uit Akersloot. Tijdens de trainingen moest Van Sikkelerus continu schakelen tussen de 600cc en 1000cc motor. Het ging de 22-jarige coureur goed af en zo kwalificeerde hij zich als vierde in de ONK SuperCup 1000 klasse en als tweede in de ONK SuperCup 600 categorie.

Tijdens de eerste warme dag werd ook de eerste race voor de ONK SuperCup 1000 verreden. Het was de eerste keer dat Van Sikkelerus moest starten met de Yamaha R1 met launch control. Dat ging hem erg goed af en Van Sikkelerus ging als tweede de eerste bocht in. Vervolgens wist Van Sikkelerus naar een derde plaats te rijden, waardoor zijn eerste podium van het evenement binnen was. Tijdens de tweede dag waren de weersomstandigheden flink anders. De baan was half nat, half droog bij de start van de eerste ONK SuperCup 600 race. Van Sikkelerus koos voor een regenband voor en een slick achter. In de beginfase wist hij ver weg te rijden, maar toen begon het te regenen. Het werd met de slick achter een lastige situatie en de concurrentie die met andere banden reed kwamen dichterbij. Maar Van Sikkelerus hield stand en won knap de wedstrijd.

Tijdens de tweede ONK SuperCup 1000 wedstrijd was het nat, dus ging The Sikk uit op regenbanden. Tijdens deze race droogde de baan juist op. Op de regenbanden reed hij een hele strakke race die eindigde op een nette tweede plaats, twaalf seconden voor de nummer drie. Vervolgens stond er nog de tweede ONK SuperCup 600 race op het programma. Het was opnieuw nat. Van Sikkelerus was duidelijk het sterkste en wist de race met een voorsprong van veertien seconden te winnen. Dit betekende zijn vierde podium en zijn tweede overwinning tijdens het evenement!

Jaimie van Sikkelerus: ‘Het was een druk, maar ook een ontzettend gaaf weekend. Ik heb heel veel kunnen rijden. Het was erg moeilijk om telkens de overstap te maken van de 1000 naar de 600. Rijlijnen, rempunten, moment van accelereren; alles is anders. Van de 600 naar de 1000 overstappen had ik weinig moeite mee. We mogen vier bekers mee naar huis nemen, dus ik denk dat we dik tevreden mogen zijn!’

Het World Supersport kampioenschap zit momenteel nog in een lange zomerstop. De eerstvolgende WK-wedstrijd voor Van Sikkelerus is zondag 8 septemberop het circuit van Portimão in Portugal.