Jaimie van Sikkelerus scoort belangrijke punten in Oulton Park

 In BRITISH SUPERSPORT CHAMPIONSHIP

Jaimie van Sikkelerus van het MPM Routz Racing team heeft in de British Supersport wedstrijd op Oulton Park belangrijke punten gescoord.

Op vrijdag stonden er twee vrije trainingen op het programma. Jaimie moest in het begin even wennen aan het circuit want dit is één van de moeilijkste banen op de kalender. Je moet hier eigenlijk heel veel ronden hebben gereden om alle hobbels en lijnen van de baan te kennen. Helaas is Jaimie niet in staat om hier track days te doen en daarom deed Jaimie wat hij kon om zo snel mogelijk aan het circuit gewend te raken.

Op zaterdag werd de kwalificatie verreden. Na veel regenval in de nacht van vrijdag op zaterdag was de baan gelukkig droog. Jaimie sloot de superpole af op een elfde tijd. Dit was niet de positie waar hij op voorhand op had gehoopt maar omdat het allemaal dicht bij elkaar ligt, wist hij dat er voor in de manches meer in moest kunnen zitten.

In de eerste manche nam Jaimie geen goede start en verloor drie plaatsen. Hij probeerde zo snel mogelijk in het juiste ritme te komen zodat hij het groepje dat voor hem reed kon passeren. Dit lukte wel maar helaas niet snel genoeg. Nadat hij het groepje was gepasseerd, reed hij snelle tijden en kwam op een achtste plaats over de finish, wat na zijn start het maximaal haalbare was.

In de tweede manche pakte hij een veel betere start en kon nu gelijk met de kopgroep mee rijden. Na vijf ronden reed Jaimie op een vijfde plaats. Deze positie wist hij vast te houden tot aan de finish en tevens reed hij een seconde van zijn PR af.

Met deze resultaten heeft Jaimie belangrijke punten voor het kampioenschap weten te behalen. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in Donington. Jaimie wil al zijn sponsoren en team enorm bedanken voor de steun!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search