Jaimie van Sikkelerus begint het Open Nederlands Kampioenschap Superbikes met een tweede plaats in Assen

 In Geen onderdeel van een categorie

Jaimie van Sikkelerus van het MPM Routz Racing team is in de eerste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap Superbikes in Assen als eerste over de finish gekomen. Echter door een tijdstraf van twintig seconden is van Sikkelerus op een tweede plaats geklasseerd.

Jaimie begon op oude banden aan de eerste kwalificatie en wist hierin een tweede tijd neer te zetten. In de tweede kwalificatie zaten er nieuwe banden op om een snelle tijd neer te zetten. Echter toen begon het te regenen waardoor de tijden niet werden verbeterd. Dit betekende dat Jaimie vanaf P2 mocht starten in de race.

De wedstrijd stond in de middag op het programma. Bij het uitrijden van de pits deed Jaimie na de streep even een proefstart om te voelen hoe zijn Honda tijdens de start reageerde. Bij de start van de wedstrijd kwam hij goed weg en dook op een tweede plaats de eerste bocht in. Tijdens de eerste ronde wist hij door te stoten naar de koppositie maar aan de leiding rijdend, kreeg hij langs de baan het bord te zien waarop stond dat hij twintig seconden tijdstraf had. Waarom wist hij niet, aangezien hij niets fout had gedaan. Jaimie reed op gecontroleerde wijze de wedstrijd uit en kwam als winnaar over de finish. Echter na de finish telde de organisatie de twintig seconden erbij waardoor hij op een tweede plaats stond in de uitslag.

Het bleek om de proefstart bij het uitgaan van de pits te gaan. Jaimie was heel boos over dit incident omdat dit altijd op deze plaats mag maar schijnbaar mag dit enkel  tijdens de trainingen en kwalificaties. Omdat je hier geen voordeel uit haalt, is twintig seconden straftijd wel erg onredelijk. Voor ons heeft Jaimie de wedstrijd gewonnen op prestatie en dat is wat voor ons telt.

Jaimie gaat zich nu concentreren op de volgende wedstrijd van het British Superbike Kampioenschap, welke verreden gaat worden in Oulton Park.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search