Jaimie van Sikkelerus pakt belangrijke punten in Oulton Park maar had gehoopt op meer

 In BRITISH SUPERSPORT CHAMPIONSHIP

Jaimie van Sikkelerus van het MPM Routz Racing team heeft in het Brits Supersport Kampioenschap in Oulton Park belangrijke punten weten te scoren. 

Na de test die Jaimie op het circuit van Oulton Park had gedaan, reisde hij vol goede moed af naar de wedstrijd. Zowel de motor als het team waren perfect en dit zorgde voor vertrouwen. Jaimie ging dan ook voor een topscore. Echter toen kwamen de weergoden uit de verkeerde hoek. Telkens wisselde dit en dan moeten er keuzes gemaakt worden met de banden en de afstelling van de vering. In de kwalificatie liep het redelijk voor Jaimie en dit betekende dat hij in de sprintrace als zevende mocht starten. 

Vlak voor de start begon het te stortregenen waardoor de wedstrijd werd uitgesteld en uiteindelijk werd ingekort naar acht ronden. Jaimie had zijn regen helm helaas niet goed geprepareerd en gewaxed zodat de druppels van zijn vizier gingen. Hierdoor was het zicht slecht tijdens race 1 waardoor hij niet in zijn ritme kwam. Ook duurde de manche slechts acht ronden. Ondanks dit knokte hij voor wat hij waard was en wist er nog een negende plaats uit te halen. 

Op de volgende dag stond om 10 uur de warm up op het programma. Ook toen begon het te regenen waardoor de baan nat was. Jaimie ging met een andere afstelling de baan op om zo een beter gevoel in de regen te hebben. Dit ging goed en hij zette een vierde tijd op de klok. Echter met nog één ronde te gaan, kwam Jaimie door een vervelende highsider ten val en kwam hierbij hard op zijn hoofd en enkel terecht. De motor had weinig schade opgelopen maar er waren meer zorgen over Jaimie. Bij de medische post werd hij onderzocht en werden er foto’s van zijn pijnlijke enkel gemaakt. Gelukkig werden hierbij geen breuken geconstateerd waardoor Jaimie besloot om later op de dag toch van start te gaan in de tweede manche.

In de tweede manche ging hij vanaf P13 van start. Het was nu droog en Jaimie wist een redelijke start te pakken. Omdat hij in de tweede bocht van zijn lijn af moest wijken om een rijder te ontwijken, verloor hij een paar plaatsen. Vervolgens moest hij een manier zien te vinden dat het schakelen minder pijn deed in zijn enkel. Hij paste zijn rijstijl aan en begon plaatsen winst te boeken. In zijn weg naar de voorste groep was hij de snelste rijder op de baan. Na een sterke inhaalrace finishte Jaimie op een goede zevende plaats, een positie waar we normaal niet blij mee zijn maar gezien de situatie was dit nu een topprestatie. Jaimie heeft belangrijke punten weten te scoren. Over twee weken staat de volgende wedstrijd op het programma in Donington, een baan waar Jaimie zich altijd goed op thuis voelt maar eerst zal hij nu moeten rusten om zijn enkel te laten herstellen.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search