Jaimie van Sikkelerus behaalt doelstelling

 In BRITISH SUPERSPORT CHAMPIONSHIP

Jaimie van Sikkelerus heeft zijn doelstelling voor seizoen 2022 weten te behalen. Jaimie en het MPM Routz Racing team kwamen het afgelopen weekend aan de start tijdens de laatste wedstrijd van het British Supersport kampioenschap in Brands Hatch. Deze baan behoort niet tot de favorieten van Jaimie maar hij ging er voor om het seizoen goed af te sluiten.

De training op vrijdag werd benut om de juiste afstelling van de motor te vinden en om hier een goed ritme op het circuit mee te krijgen. In de kwalificatie kwam dit goed tot uiting want de Akersloter wist een scherpe derde tijd op de klok te zetten.

Later op de dag stond de eerste manche op het programma. De start verliep goed en van Sikkelerus kon op een derde plaats aan de wedstrijd beginnen. Al snel ontstond er een groep van acht rijders. Omdat Jaimie de rijder voor hem niet kon passeren, kwam hij in een verkeerd ritme te zitten waardoor hij soms niet de juiste lijnen reed. Omdat ook Jaimie onder druk stond, koste dit hem af en toe een paar plaatsen. Maar ook Jaimie maakte weer plaatsen goed en kwam op een goede vijfde plaats over de finish. Het zat zo dicht bij elkaar dat de groep van de tweede tot aan de zesde man binnen een halve seconde van elkaar over de finish kwam.

De tweede manche werd op zondag verreden. Naar aanleiding van de rondetijden in de eerste manche, starte Jaimie vanaf de zevende plaats. Hij kwam goed weg bij de start en kende een goede eerste ronde. Op een vijfde plaats kwam hij uit de eerste ronde en zat in een groep van acht rijders die elkaar geen centimeter toegaven. Na een aantal ronden kreeg Jaimie de vierde plaats in handen maar omdat er zo gestreden werd, kon het leidende trio weg lopen. Vanaf de vierde tot aan de tiende plaats werd er hard gevochten. Jaimie zat er middenin en vocht voor wat hij waard was om uiteindelijk op een zesde plaats over de finish te komen.

Twee keer een zesde plaats was een prachtig resultaat op een circuit dat Jaimie normaal minder goed ligt. In de eindstand van het British Supersport kampioenschap is Jaimie op een vijfde plaats geëindigd. Volgend jaar wil Jaimie mee gaan vechten om de titel. Jaimie en zijn team willen alle sponsoren en iedereen die mee helpt, onwijs bedanken en samen met de teamleden heeft Jaimie een prachtige prestatie geleverd.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search